Προδιάθεση για επανέναρξη στο ερασιτεχνικό της Αχαΐας

Σίγουρα το θέμα του κορονοϊού έχει ”χτυπήσει” όλα τα αθλήματα σε όλη την Ελλάδα. Η επιλογή της αναβολής του πρωταθλήματος το περασμένο Σαββατοκύριακο έμοιαζε μονόδρομος και νομίζω ότι σωστά έπραξε η αρμόδια αρχή.

Τα ξαφνικά μαζεμένα κρούσματα σε κάποιες ομάδες ήταν αρκετά και μας έπιασαν όλους απροετοίμαστους. Βέβαια η διάρκεια της αποχής από επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα φτάσει στον ένα μήνα, διότι είχε αναβληθεί και η αγωνιστική λόγω κακοκαιρίας τέλος Δεκεμβρίου κάτι το οποίο αγωνιστικά έχει και τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά του. Ελπίζουμε άπαντες να ξεκινήσει σύντομα το πρωτάθλημα, γιατί ήδη με τις προπονήσεις έχει χαθεί η όρεξη των ποδοσφαιριστών.

Στην ΕΠΣ Ηρακλείου πάρθηκε απόφαση για επιστροφή στην αγωνιστική δράση, όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος και του προέδρου της κ. Γιώργου-Πλούταρχου Κουτεντάκη, αποφασίστηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ η επανέναρξη των διοργανώσεων από το προσεχές σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου 2022.

Για το σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου θα μεταφερθεί επακριβώς το αγωνιστικό πρόγραμμα που ίσχυε το σαββατοκύριακο 8-9 Ιανουαρίου με αγώνες Α1 και Α2 Κατηγορίας και τα εξ’ αναβολής της Β’ Κατηγορίας.

Παράλληλα, θα επαναρχίσουν οι προπονήσεις των Μικτών Ομάδων ΕΠΣΗ και το νέο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί κατόπιν συνεννόησης με τους ενωσιακούς προπονητές κ.κ. Χατζησεβαστό και Αθανασάκη.

Για την επανέναρξη του Παιδικού Πρωταθλήματος ΕΠΣΗ θα υπάρξει νεότερη απόφαση εντός των επόμενων ημερών, καθώς θα εξαρτηθεί από τις επιδημιολογικές συνθήκες μετά το άνοιγμα των σχολείων.