Τζέιμς Σταμόπουλος: «Θετικός για να συνεχίσω στην Παναχαϊκή»

Με τη διακοπή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 να έχει φτάσει σήμερα τις 10 μέρες και τα πάντα να κινούνται γύρω από τον αστερισμό του κορoνοϊού, άπαντες στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής βρίσκονται σε αναμονή για το πότε θα ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα.

Στην εφημερίδα «Γνώμη» μίλησε χθες με έναν από τους καλύτερους φετινούς παίκτες, τον Τζέιμς Σταμόπουλο, και τον ρώτησε πώς βιώνει αυτή την περιπέτεια. Αποκάλυψε τι γίνεται στον Καναδά όπου έχει γεννηθεί, αλλά και τι διάθεση υπάρχει σχετικά με τη νέα σεζόν, αφού τον Ιούνιο λήγει το συμβόλαιό του με την Παναχαϊκή.

-Πώς βιώνεις αυτή την ιστορία με τη διακοπή στο πρωτάθλημα και τον κορωνοϊό; Πώς περνάς τον χρόνο σπίτι σου;

ΤΖ. ΣΤ.: «Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση και οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Σίγουρα η διακοπή του πρωταθλήματος δεν μας κάνει καλό, αλλά μπροστά στην υγεία μας και σε αυτή την πανδημία τίποτα δεν είναι σημαντικότερο.

Προσπαθώ να περνάω ποιοτικό χρόνο στο σπίτι μου και φυσικά γυμνάζομαι όσο μπορώ με διάφορες ασκήσεις σε συνεργασία πάντα και με τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, έτσι ώστε να περνά ευχάριστα και με κάποιο κέρδος ο χρόνος. Σίγουρα αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν παρθεί υπερβολικές αποφάσεις. Δεν είναι έτσι όμως. Μιλάμε για μια πανδημία. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι γίνεται, γιατί δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει. Είναι δύσκολο για όλους, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να προσέχουμε».

– Οι δικοί σου είναι στον Καναδά. Πώς είναι εκεί η κατάσταση; Τι σου λένε;

ΤΖ. ΣΤ.: «Οι γονείς μου είχαν έρθει στην Ελλάδα όπου έμειναν έναν μήνα. Έφυγαν για τον Καναδά περίπου στις αρχές Μαρτίου και όταν έφτασαν εκεί, μπήκαν από μόνοι τους σε περιορισμό για 14 μέρες. Και εκεί υπάρχει ο ιός, ωστόσο δεν έχουν παρθεί τόσο σκληρά μέτρα όσο στην Ελλάδα. Βέβαια η κατάσταση στον Καναδά είναι καλύτερη από αυτήν στην Αμερική, όμως θα έπρεπε τα μέτρα να είχαν λειτουργήσει ακόμα πιο γρήγορα. Ο κόσμος προσέχει πάντως και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Πάντως, τα μέτρα εκεί δεν είναι όπως εδώ».

– Εφόσον συνεχιστεί αυτή η διακοπή στο πρωτάθλημα, πόσο χρόνο πιστεύεις πώς ένας επαγγελματίας αθλητής χρειάζεται για να μπει στο γήπεδο;

ΤΖ. ΣΤ.:  Σίγουρα είναι ήδη μεγάλη αποχή και χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Ωστόσο επειδή είμαστε όλοι επαγγελματίες, δεν αφήνουμε τον εαυτό μας στην τύχη του. Προσέχουμε την ζωή μας, την διατροφή μας και γυμναζόμαστε έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα, εφόσον ξεκινήσουν και πάλι οι υποχρεώσεις της ομάδας».

– Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό σου. Έχεις θετική διάθεση να παραμείνεις και του χρόνου;

ΤΖ.ΣΤ.: «Σίγουρα στα δύο χρόνια που είμαι στην Πάτρα, η πόλη και η Παναχαϊκή μού έχουν δώσει πολλά. Στην παρούσα φάση είμαι προσηλωμένος στις εξελίξεις και περιμένω να δω τι θα γίνει. Όταν φτάσει η ώρα να συζητήσουμε με την διοίκηση για αυτό το θέμα, θα δούμε τι θα γίνει. Πάντως είμαι θετικός να συνεχίσω στην Παναχαϊκή, αλλά είναι κάτι που θα το δω, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».