Άγγελος Δανιήλ : “Για να προχωρήσουμε στην τροποποίηση χρειάζεται απόφαση του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου”

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διοργαγνώσεων της ΕΠΟ Άγγελος Δανιήλ, κατέθεσε στην «Πατρίς Σπορ» την άποψή του για το θέμα των μπαράζ παραμονή. Αναλυτικά ανέφερε :

«Το καλοκαίρι, όταν συντάχθηκε η προκήρυξη, μέλημά μας ήταν να είναι σύμφωνη με τους όρους της προκήρυξης της Σούπερ Λιγκ 2. Στην πορεία άλλαξαν τα δεδομένα και το καλοκαίρι θα έρθουν δυο ομάδες λιγότερες από αυτές που είχαμε προβλέψει, καθώς στη συνέχεια αποχώρησαν δυο ομάδες.

Για να προχωρήσουμε στην τροποποίηση της προκήρυξης και την κατάργηση των μπαράζ, πρέπει να έχουμε στα χέρια μας απόφαση του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου, με βάση την οποία οι ομάδες που αποχώρησαν, θα πρέπει να υποβιβαστούν δυο κατηγορίες, δηλαδή να μην μπορούν να αγωνιστούν στη Γ΄ Εθνική, αλλά στα τοπικά των νομών τους. Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιες ομάδες αγωνίζονται ήδη στα τοπικά.

Μας ενδιαφέρει ως προς το τυπικό σκέλος, με απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου, αν θα υποβιβαστούν οι ομάδες δυο κατηγορίες, άρα να μην έχουν δικαίωμα να καταλάβουν θέση στη Γ΄ Εθνική. Αν συμβεί αυτό, τότε έχουμε ήδη δυο ομάδες λιγότερες και δεν απαιτείται να δοθούν αγώνες μπαράζ».