Άρης Πατρών: “Καλή χώνεψη…”

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Άρης Πατρών κατά της Νίκης Προαστείου.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Ύστερα και από την ολοκλήρωση του τελευταίου παιχνιδιού για φέτος με αντίπαλο την Νίκη Προαστείου, ας κάνουμε μια ανασκόπηση της σχέσης που έχει δημιουργηθεί με το συγκεκριμένο σωματείο, πώς κατέληξε εδώ και ποιος ευθύνεται για αυτή τη κατάσταση.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω όταν ο Αρης Πατρών ήταν ο φτωχός συγγενής, η Νίκη ήταν στην ακμή της νεότερης ιστορίας της. Για εμάς ήταν ένα οργανωμένο σωματείο που η λειτουργία του ήταν σημείο αναφοράς και αυτό το θαυμάζαμε.

Ο χρόνος όμως φέρνει φθορά. Η ανάγκη μιας ιδιωτικής Ακαδημίας για κέρδος δημιουργεί προβλήματα και αυτό που με τόσο στόμφο εμφάνιζε ως το μεγαλύτερο προτέρημα έγινε η θηλιά στο λαιμό της.

Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν σχεδόν ποτέ, τα όνειρα που με τόση ευκολία εμπορεύτηκαν, χάθηκαν στην ανάγκη για άλλη μια εισπρακτική επιτυχία.

Τα κάτω όρια πιέζονταν κι άλλο και στο τέλος αυτό που έμεινε ήταν χαμένες γενιές ποδοσφαιριστών που πωλήθηκαν χωρίς καμιά λογική για να φέρουν λίγα ακόμα χρήματα στα άδεια ταμεία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της παρακμάζουσας κατάστασης, ο Αρης μεγάλωνε ενώ διατηρούσε όλα εκείνα τα στοιχεία που τον κράτησαν τα δύσκολα χρόνια…

Δεν εκφυλίστηκε αναζητώντας τύφλα το κέρδος, δεν πούλησε, αλλά έδωσε ευκαιρίες, δεν εμπορεύτηκε αθώες ψυχές. Κράτησε τον πυρήνα του, έφερε τη γειτονιά του πάλι στο γήπεδο, παρουσίασε όμορφο ποδόσφαιρο με γνώμονα τις βασικές αρχές, έγινε ελκυστικός και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού της Πάτρας.

Σύμφωνοι, η αγάπη όλων όσοι ήταν εκεί όλα αυτά τα χρόνια ξεχειλίζει ορισμένες φορές, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ τροχοπέδη στην εξέλιξη.

Η αλλαγή είναι ολοφάνερη και η προσπάθεια για αυτή έγινε από όλους όσοι ακολουθούν άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλοτε με μικρότερη. Η πρόθεση πάντως να δημιουργηθεί μια ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα όμοια με εκείνη ανωτέρων κατηγοριών είναι πέρα για πέρα αληθινή και βγαίνει μέσα από την ψυχή ανθρώπων που δεν κέρδισαν ποτέ ούτε ένα ευρώ κάνοντας αυτή την προσπάθεια.

Και εδώ έρχεται η μεγάλη σύγκρουση αυτών των δύο διαφορετικών κόσμων που εκπροσωπούν διαφορετικές λογικές. Η δική μας αγνή, που προερχόμενη από ήττες – στραπάτσα και στεναχώριες, μας ατσάλωσε και μας έδωσε ένα μοναδικό κίνητρο να δούμε την ομάδα μας να προοδεύει και να χαρούμε όλοι σαν οικογένεια. Να ζήσουμε όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές σαν εκείνες που έζησαν παλαιότερα εκείνοι που μεταλαμπάδευσαν σε εμάς την αγάπη για την ομάδα μας. Το αποτέλεσμα όχι μόνο μας δικαίωσε αλλά μας έκανε να κάνουμε όνειρα για ακόμη πιο όμορφες στιγμές.

Η δική σας λογική λοιπόν σε τι χτίζεται κύριε Μοσχόπουλε; Αφορά μόνο την ανάγκη σας για οικονομική επιβίωση. Σε αυτή πάνω πετάξατε κέρματα σε παίκτες, σκοτωθήκατε στην κυριολεξία με την ηγεσία της διαιτησίας, τα βάλατε με την Ενωση, κυλιστήκατε στα δικαστήρια με αυτόν που τόλμησε να φέρει το διαφορετικό και να σας ξεπεράσει σε επίπεδο ακαδημιών, ενώ βάλατε εμάς απέναντι σε επίπεδο πρώτης ομάδας βλέποντας πως σας ξεπερνούσαμε και στο πέρασμα μας σας ισοπεδώναμε.

Μας προκαλέσατε χυδαία, μας πετάξατε λάσπη, λάσπη, λάσπη, μας συκοφαντήσατε ξανά και ξανά κι όλο αυτό πάντα το κορυφώνατε πριν από κάθε μεταξύ μας ματς. Ηθική ξεπεσμένη στο πάτο, αλλά πάντα με τακτική στο τέλος να μπορείτε να κουνάτε το δάχτυλο.

Αυτή τη φορά όμως εμείς ξέραμε πώς να σας αντιμετωπίσουμε. Δεν μας έφταιγε κανένα παιδί που έπαιζε με ψυχή για την ομάδα του, βραβεύσαμε τον άνθρωπο που και εσείς θα επιλέγατε, σας φέραμε να πάρετε μέρος σε μια γιορτή, όμως εσείς με την πάγια τακτική σας προκαλέσατε χυδαία κρυμμένος πίσω από το πληκτρολόγιο σας αναφερόμενος σε πιθήκους φτάνοντας στο ναδίρ του πολιτισμού.

Καταγγείλατε λάθος ανθρώπους συκοφαντώντας τους και όταν αυτοί ήρθαν και σας επιτέθηκαν λεκτικά, τους καταγγείλατε σε μια προσφιλή για εσάς τακτική.

Κλείνοντας, αυτά κρίνει ο κόσμος και επιλέγει πού θα βρεθεί. Σε αυτή τη σύγκριση κάντε εσείς την μέτρηση και θα καταλάβετε τι κάνετε λάθος.

Πάντως, όσον αφορά το μέλλον, το σίγουρο είναι πως οποιαδήποτε αναφορά σε εμάς από δω και στο εξής θα ακολουθεί το δρόμο της δικαιοσύνης. Καλή χώνεψη“.