Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε ο Απόλλων Πατρών

Η ανώτερη ΑΕΚ έκανε τα απολύτως απαραίτητα και πήρε τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (83-68), που πλέον επικεντρώνεται στο ματς της επόμενης αγωνιστικής στο γήπεδό του, όπου θα υποδεχθεί την Καρδίτσα. Ο Απόλλωνας πλήρωσε τα λάθη (16) και το γεγονός πως οι ψηλοί του φορτώθηκαν με φάουλ από νωρίς.

Τα πολλά άστοχα σουτ και τα λάθη αποτέλεσαν τον κανόνα της αναμέτρησης για το μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης περιόδου, η οποία βρήκε όμως την ΑΕΚ στο +9 (21-12) χάρη σε ένα μικρό ξέσπασμα μετά από το 7ο λεπτό και την κυριαρχία στα ριμπάουντ. Ο Απόλλωνας Πάτρας αντιμετώπιζε πολύ μεγάλα προβλήματα στον αέρα, τα οποία πάντως δεν τον πτόησαν. Με τους κοντούς να κάνουν φιλότιμη προσπάθεια, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε απόσταση βολής (25-22) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Δεδομένου όμως πως από εκεί κι έπειτα σημείωσαν μόλις ένα καλάθι, η ΑΕΚ -με πρωταγωνιστή τον Ακίλ Μίτσελ- πάτησε το γκάζι και έχτισε το +12 (37-25), με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.

Η λειψανδρία του Απόλλωνα Πάτρας κοντά στο καλάθι έγινε ακόμη πιο έντονη στο τρίτο δεκάλεπτο μετά από την αποβολή του Ιμπραχίμ Σίλα. Παρόλ’ αυτά, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ξεφύγει τόσο ώστε να νιώσει ασφαλής, να νιώσει πως έχει “καθαρίσει” το παιχνίδι. Η αστοχία από την περιφέρεια (6/18 στο 30′) ήταν η αιτία αυτού, με το +11 (55-44) πάντως να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του Ηλία Καντζούρη.

Ό,τι κι αν επιχείρησε ο Απόλλωνας Πάτρας για την ανατροπή στην τελευταία περίοδο, δεν απέδωσε. Ακόμη κι όταν έβρισκε μαζεμένους πόντους, η απάντηση ήταν άμεση από την απέναντι πλευρά. Η ΑΕΚ διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας μέχρι τέλους, για να φτάσει στη νίκη και να δημιουργήσει σερί στη Basket League.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-12, 37-25, 55-44, 83-68.

Στατιστικά του αγώνα εδώ