Ήττα με “κατοστάρα” στα Λιόσια για τον Απόλλων Πάτρας

Με μία εντυπωσιακή παράσταση σκοραρίσματος του Μπεν ΜάκΛεμορ η ΑΕΚ πήρε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στην φετινή Basket League, νικώντας τον Απόλλωνα Πάτρας με 100-70 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Η ομάδα του Πλάθα ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση. Στο 1-2 βρίσκεται πλέον η Ένωση, ίδιο ρεκόρ και για την ομάδα του Βετούλα.

Πέραν του εκπληκτικού ΜάκΛεμορ (26 πόντους, 4/6 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ) η ΑΕΚ Betsson βρήκε σκορ και από τον Τζάστιν Τίλμαν, με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας να είναι για ακόμα ένα ματς μεταξύ των διακριθέντων.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ Betsson ήταν εντυπωσιακό, με τον Μπεν ΜάκΛεμορ να παίρνει… φωτιά και να κάνει τρομερά πράγματα, παραδίδοντας παράσταση σκοραρίσματος. Η ομάδα του Πλάθα σκόραρε 31 πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά, με τους 16 να προέρχονται από τον Αμερικανό. Ο Απόλλωνας έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο δεκάλεπτο, ροκάνισε την διαφορά και με ένα επιμέρους 25-17 μείωσε στους επτά πόντους στην ανάπαυλα (48-41), με τον Σταρκς να αποτελεί τον κύριο εκφραστή των επιθετικών του ενεργειών με 15 πόντους και τον Μπράουν να ακολουθεί με 10.

Η ΑΕΚ Betsson μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να “καθαρίσει” το παιχνίδι και να μην επιτρέψει στους Πατρινούς να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα στα Άνω Λιόσια. Ο ΜάκΛεμορ συνδέθηκε ξανά με το καλάθι, η Ένωση ανέκτησε το διψήφιο προβάδισμα στις παρυφές των είκοσι πόντων και βρήκε ρυθμό. Η ομάδα του Βετούλα δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς και η πλάστιγγα είχε γείρει ξεκάθαρα υπέρ των κιτρινόμαυρων. Ο Τζάστιν Τίλμαν κυριάρχησε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και η ΑΕΚ Betsson έφτασε σε μία άνετη νίκη με 100-70.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θεονάς, Σταματόπουλος, Μαρτινάκος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-16, 48-41, 74-59, 100-70