Αγχώθηκε αλλά πήρε την νίκη ο Εθνικός Πατρών (photos)

Γήπεδο Προσφυγικών: Παναγιώτης Σουτζόγλου

Διαιτητής: Μπακόπουλος Γεώργιος (Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, Βαρελάς Παναγιώτης)

Σκόρερ: 74′ Παναγόπουλος, 86′ Χούσα Πεν, (80′ Καλλιακμάνης αποβολή) – 78′ Νικολόπουλος Αυτογκόλ

Δύσκολη νίκη έτσι όπως εξελίχθηκε στο γήπεδο Προσφυγικών για τον Εθνικό, καθώς επικράτησε με 10 παίκτες του Δαβουρλή με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου της Α’ κατηγορίας.

Σε γενικές γραμμές πίεζε η ομάδα του Λεωνίδα Κυβελίδη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε κάποιες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε λίγο πιο δυναμικά ο Δαβουρλής, χάνοντας και αυτός κάποιες φάσεις για γκολ, ωστόσο αυτό κράτησε μέχρι το 74′, καθώς ο Παναγόπουλος με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 78′ ο Δαβουρλής έφερε το ματς στα ίσια με το αυτογκόλ του Νικολόπουλου. Στο 80′ ο Εθνικός μένει με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Γιάννης Καλλιακμάνης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγο διαμαρτυρίας και στη θέση του αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας ο Νικολόπουλος.

Στο 86′ ο Εθνικός, καθώς αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Χούσα κάνοντας το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός φιλοξενείται από την δύσκολη Νίκη Προαστίου, ενώ ο Δαβουρλής ταξιδεύει στο Αίγιο για να αντιμετωπίσει την θύελλα Αιγίου.

Το φίλμ του αγώνα

10′ Πρώτο σουτ για τον Εθνικό στο ματς, όταν ο Χούσα υποδέχθηκε την μπάλα από τα αριστερά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

18′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, όταν ο Χούσα έκανε την κάθετη πάσα για τον Παναγόπουλο από τα δεξιά, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Πετρόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

30′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, όταν ο Χούσα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μακρής έδωσε ύψος στην μπάλα και ο Πετρόπουλος με τη βοήθεια του δοκαριού έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

35′ Εκτέλεσε το φάουλ ο Χούσα, αλλά ο Αναγνωστόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια άουτ.

46′ Μακρυνό σουτ απ’τον Πρέντζα, αλλά ο Καλλιακμάνης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

66′ Ευκαιρία για τον Εθνικό, όταν ο Χούσα έκανε την μπαλιά για τον Παναγόπουλο από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών άουτ.

74′ Γκοοολ για τον Εθνικό, όταν υποδέχθηκε την μπάλα από τα αριστερά ο Παναγόπουλος, την έφερε στο δεξί, έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

78′ Γκοοολ για τον Δαβουρλή, όταν ο Κουρτέσης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε ύψος και άθελά του ο Νικολόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Αυτογκόλ για τον Εθνικό.

80′ Αποβολή για τον Εθνικό, ο Καλλιακμάνης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

83′ Ευκαιρία για τον Εθνικό, όταν ο Μακρής έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πετρόπουλος έκανε δυσκολη επέμβαση.

86′ Γκοοολ για τον Εθνικό, όταν ο Χούσα εκτέλεσε το πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

90′ Ευκαιρία για τον Εθνικό , όταν ο Σπανός έκανε την κάθετη για τον Χούσα, αυτός έκανε το πλασέ αλλά ο Πετρόπουλος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

90+6 Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, έπειτα από την κούρσα του Χούσα από τα αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε έδιωξε εντυπωσιακά ο Πετρόπουλος.

Συνθέσεις

Εθνικός Πατρών (Λεωνίδας Κυβελίδης): Καλλιακμάνης (80′ Κωστούλιας), Ψαθογιαννάκης (69′ Χριστοδουλόπουλος), Λαζανάς, Σάκκος, (54′ Νίκας), Νικολόπουλος, Χούσα, Παναγόπουλος, Μακρής, Ζησιμόπουλος, Αναγνωστόπουλος (62′ Σπανός), Ελέζι (45′ Σωτηρόπουλος)

Δαβουρλής Κ92 (Νικόλαος Κοκοτσής): Πετρόπουλος, Τόγιας, Κορμπακής (90′ Κουρλέσης), Κλαφουντζής, Κωνσταντόπουλος, Φράγκος, Πρέντζας, Ανδρικόπουλος, Καραβασίλης (65′ Κουρτέσης), Γκριτζαλάς, Ανδρεοσόπουλος

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση