Ανέβηκε δεύτερος και πάει «φορτσάτος» στα πλέι οφ ο Άρης Πατρών

ΣΚΟΡΕΡ: 11’ Γράβαλος, 33΄Κούρτης

«Επαγγελματική» αλλά και σημαντική συγχρόνως νίκη σημείωσε ο Άρης Πατρών απέναντι στην Αναγέννηση Πατρών, με την οποία εκμεταλλευόμενος την ήττα της Θύελλας Πατρών στο ντέρμπι με το Πάτραι, πέρασε στην 2η θέση της βαθμολογία η οποία του δίνει ακόμα έναν πόντο στην μάχη της β’ φάσης των πλέι-όφ.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 2’ λεπτό, με το σούτ του Παντιώρα από καλή θέση να περνάει λίγο άουτ.

Ο Άρης ανέβασε στροφές και είχε ένα πολύ καλό πεντάλεπτο με συνεχόμενες κλασικές ευκαιρίες και κατάφερε σε μία από αυτές με διπλή ενέργεια του Γράβαλου και μετά από ωραία απόκρουση του Αχυριάτη, να προηγηθεί στο σκόρ με 0-1.

Η Αναγέννηση μετά από ένα κακό δεκάλεπτο με συνεχόμενα αμυντικά λάθη, κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και στο 25’ λεπτό έχασε καλή στιγμή σε ωραία ενέργεια του Νικολόπουλου, με τους αμυντικούς να διώχνουν σωτήρια πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 35’ λεπτό μίλησε η κλάση του Μίλτου Μητρόπουλου, ο οποίος με καταπληκτική κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Κούρτη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Αχυριάτη και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Θανάση Παπουτσή.

Με το 0-2 έκλεισε και το σκορ του α’ ημίχρόνου, με την επανάληψη να είναι το ίδιο καλή αγωνιστικά και για τις δύο ομάδες.

Στο 55’ λεπτό οι γηπεδούχοι σε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Θ. Χάχαλη δεν μπόρεσαν να μειώσουν το σκορ, ενώ στο 65’ λεπτό ο Άρης Πατρών μετά από εξαιρετική συνεργασία και κεφαλιά του Πανάρετου, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Αναγέννησης.

Στο 75’ λεπτό ακυρώθηκε τέρμα της Αναγέννησης (πιθανότατα λανθασμένα) ενώ ο Άρης είχε εκ νέου δοκάρι στο 80’ λεπτό για να πετύχει ακόμα ένα τέρμα.

Τελικό σκορ το 0-2, με την ομάδα της πλατείας Ελευθερίας να περνάει στην 2η θέση και να έχει ακόμα έναν κερδισμένο βαθμό στην μάχη των πλέι-όφ, σε αντίθεση με την ομάδα του Σοφοκλή Παναγόπουλου η οποία θα ξεκινήσει την β’ φάση με 1 βαθμό, αφού ο τελευταίος αγώνας με την ΑΕ Πάτρα είναι πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα

Συνθέσεις:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Σ. Παναγόπουλος): Αχυριάτης, Ρόδης, Δημητριάδης, Πέτρου, Αργυρόπουλος, Παντιώρας, Λαμπρόπουλος, Γκοτσόπουλος, Ξυπολιάς (55΄Μασούρας), Νικολόπουλος, Τζελέπης (84’ Ρόντος), Π.Φραντζής (84’ Ζαχαρόπουλος).

ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (Θ.Παπουτσής): Χάχαλης, Παπαδόπουλος, Λάτσης (67΄Στειακάκης), Μεντζελόπουλος, Δασουράς, Πουρνατζής (62΄Καταρτζόπουλος), Κούρτης, Πανάρετος (62΄Βουτσινάς), Λυμπέρης (67΄Σπανός), Μητρόπουλος, Γράβαλος (53΄Μπούμπαλης).