Ανθή Κριλή: «Για την Πάτρα των ευκαιριών»

Η Ανθή Κριλή είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2020. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σε διάφορες εθελοντικές ομάδες της πόλης, όπως το TEDx Patras και το Patras Science Festival, ως μέλος της οργανωτικής ομάδας.

Επίσης έχει διατελέσει γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου απανταχού Λεοντιτών  «Ο Άγιος Ανδρέας».  Πιστεύει στον εθελοντισμό και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, ως τον βασικό μοχλό εξέλιξης των τοπικών κοινωνιών. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Υπήρξε αθλήτρια της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών κατά τα μαθητικά της χρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια ζει και εργάζεται στο Cambridge της Αγγλίας σε εταιρείες τεχνολογικού ενδιαφέροντος, διατηρώντας πάντα ισχυρούς δεσμούς με τη Πάτρα και προσδοκά την επιστροφή της στη πόλη. Οραματίζεται την Πάτρα ως μια πόλη ευκαιριών αντάξιων με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 με το σπιράλ, διότι ενσαρκώνει το όραμά μου για τη πόλη μας. Ανήκοντας κι εγώ στη γενιά των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να πραγματώσουν τα όνειρά τους, θεωρώ χρέος μου να συμβάλλω στη διαμόρφωση των συνθηκών που θα κάνουν την Πάτρα μια πόλη ελκυστική για τους νέους της. Το σπιράλ, ως ένα εγχείρημα ενεργών πολιτών, έχει διαμορφώσει στρατηγικές  για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας, όπως τη γεωγραφική της θέση και το ανθρώπινο δυναμικό υψηλής κατάρτισης που συγκεντρώνεται στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της περιοχής. Μαζί με το σπιράλ είμαστε ικανοί να μετατρέψουμε την Πάτρα μας σε μια πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της νέας γενιάς!».