Από τον Ολυμπιακό στην Ουντινέζε ο Αχαϊός Ανδρέας Παναγιωτακόπουλος

Ακόμα ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής μετακομίζει στην Ιταλία με το όνειρο μιας λαμπρής καριέρας να απλώνεται μπροστά του. Ο 16χρονος Αχαϊός Ανδρέας Παναγιωτακόπουλος που προέρχεται από την ακαδημία του Αχαϊκού, υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ουντινέζε, όπου αγωνίζεται ο συνομήλικός του και “next big thing” της Ιταλίας, Σιμόνε Παφούντι.

Το καλοκαίρι ο Παναγιωτακόπουλος (12/7/2006) είχε βρεθεί κοντά στην Ιντερ, όμως ήταν κυρίως εκπαιδευτικοί οι λόγοι που δεν ολοκληρώθηκε η μετακίνηση. Η οικογένεια του παίκτη αναζητούσε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να συνεχιστεί η ακαδημαϊκή του εξέλιξη και να συνδυαστεί το ποδόσφαιρο με τις υψηλές μαθητικές επιδόσεις που είχε στην Ελλάδα.

Τις συνθήκες αυτές τις βρήκαν στο Ούντινε, όπου ο Παναγιωτακόπουλος έχει εγκατασταθεί τους τελευταίους 2,5 μήνες. Παρότι είχε συμφωνήσει με τον σύλλογο της Serie A, η απόκτησή του δεν είχε ανακοινωθεί λόγω ειδικών περιορισμών που επιβάλλει η FIFA στης μεταγραφές ανήλικων. Έπρεπε πρώτα να εκδοθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά από την παγκόσμια ομοσπονδία και το δελτίο του από την ιταλική ομοσπονδία. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αυτό έγινε την περασμένη εβδομάδα κι έτσι είναι επίσημο πλέον ότι ο 16χρονος Πατρινός ανήκει στους «Φριουλιάνι».

Ο Παναγιωτακόπουλος, ένας εξτρέμ με ύψος πάνω από 1.85, είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στα 2,5 χρόνια που ανήκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού με την πολύ καλή φουρνιά των παιδιών του 2006 (Μουζακίτης, Αλαφάκης, Στάντζος, Δάμα). Οι Ιταλοί τον είχαν «σκανάρει» σε φιλικό της Κ16 του Ολυμπιακού με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κατά την περσινή σεζόν και τον είχαν στη λίστα τους. Όταν, όμως, τον τσέκαραν και άμεσα στις εγκαταστάσεις της Ουντινέζε, ο παίκτης ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. Ο προπονητής Αντρέα Σοτίλ, τον «ανέβασε» στους μεγάλους όπου βρίσκεται και ο Παφούντι και στο διάστημα της διακοπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Παναγιωτακόπουλος προπονήθηκε, αλλά και έπαιξε σε φιλικό με την πρώτη ομάδα!