Για τη νίκη στην Τσεχία ο Προμηθέας, περιμένοντας «δώρο» από την Ντιζόν

Το τελευταίο του παιχνίδι για την φάση των ομίλων του Basketball Champions League δίνει απόψε ο Προμηθέας Πάτρας, ο οποίος αντιμετωπίζει την Οπάβα στην Τσεχία, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι Πατρινοί θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την ουραγό του ομίλου, ώστε να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους για την 2η θέση στον όμιλο, περιμένοντας παράλληλα νίκη της Ντιζόν επί της Ρίτας, στο άλλο ματς του ομίλου που διεξάγεται στην Λιθουανία. Οι «Αχαιοί» έχουν προκριθεί στα Play In της διοργάνωσης, ωστόσο αυτό που απομένει να μάθουν είναι εάν θα τερματίσουν 2οι και θα αντιμετωπίσουν το Περιστέρι με πλεονέκτημα έδρας ή αν θα τερματίσουν 3οι και θα παίξουν με μειονέκτημα κόντρα στη γαλλική Λε Μαν. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 7 και ραδιοφωνική από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο αντίπαλος

Mπορεί να είναι σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό η Opava, πέρυσι όμως πραγματοποίησε μια σεζόν, η οποία θα μνημονεύεται για χρόνια. Αν και η κανονική διάρκεια του τσέχικου πρωταθλήματος τη βρήκε στην 7η θέση, η ομάδα του Petr Czudek έκανε την απόλυτη υπέρβαση και κατέκτησε το πρωτάθλημα, σπάζοντας την απόλυτη κυριαρχία της Nymburk, η οποία κατακτούσε τον τίτλο επί 19 συναπτά έτη. Πρόκειται για μια ομάδα χωρίς σπουδαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις. Μέσω της προκριματικής φάσης του BCL είχε κατορθώσει να καταγράψει κάποιες συμμετοχές στη φάση των ομίλων, χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο από εκεί και έπειτα. Φέτος όμως, η παρουσία της στην Ευρώπη δεν ήταν η ενδεδειγμένη, αφού γνώρισε πέντε βαριές ήττες και πιθανότατα θα κλείσει τον όμιλο χωρίς κάποια νίκη. Έδρα των Τσέχων είναι η «Hala Opava», η οποία έχει χωρητικότητα 3.000 θεατές και είναι γεμάτη σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι της Opava τη φετινή σεζόν.

Player to watch

Ο Jakub Sirina αγωνίζεται ανελλιπώς στην τσεχική ομάδα από το 2008 και είναι φυσικός ηγέτης της Opava, οδηγώντας την στην κατάκτηση της τσέχικης λίγκας, σπάζοντας το μονοπώλιο της Nymburk των τελευταίων ετών. Παρά το γεγονός ότι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, ο Τσέχος γκαρντ πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή σεζόν, με 13,3 πόντους και 8,3 ασίστ μέσο όρο και αναμφίβολα είναι «κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα, να μπορέσουν οι «Προμηθείς» να περιορίσουν τη δράση του.