Γιώργος Σωτηρόπουλος στο “Σπορ στο ΙΟΝΙΑΝ”: “Ζητούμενο να εξυγιανθεί η ομάδα” (vid)

Καλεσμένος στην εκπομπή “Σπορ στο ΙΟΝΙΑΝ” ήταν το βράδυ της Δευτέρας (9/3) ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναχαϊκή Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος μίλησε στον Διονύση Μπινιώρη με αφορμή την μεταφορά της “κοκκινόμαυρης” έδρας στην Ναύπακτο για να αντιμετωπίσει κεκλεισμένων των θυρών τον Απόλλωνα Πόντου και φυσικά για τη νέα διοικητική κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα μετά την ανάληψη των ηνίων από τον Γιώργο Μπάρλο.

Αναφορικά με την αλλαγή της έδρας και τον κορονοϊό είπε:

“Σίγουρα είναι ένα θέμα αυτό. Ειδικότερα για την Παναχαϊκή που ουσιαστικά αυτή έχει το πρόβλημα σε μεγαλύτερο βαθμό, όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Γιατί και στα υπόλοιπα αθλήματα υπάρχουν προβλήματα όπως για παράδειγμα στον Προμηθέα. Ίσως αυτή η εξέλιξη μας βγάζει εκτός προγράμματος και σχεδίου σύμφωνα με τα όσα είχε αποφασίσει η τεχνική ηγεσία και σε σχέση με τον τρόπο που κινείται το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ωστόσο, είμαστε αναγκασμένοι να εναρμονιστούμε όλοι με τα νέα δεδομένα, πρόκειται για την υγεία μας που είναι το σημαντικότερο αγαθό. Σεβόμαστε τις αποφάσεις, προχωράμε με τα νέα δεδομένα, είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε, κοιτάμε μπροστά και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Η ΠΑΕ πάντως έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει χειρότερες καταστάσεις, όπως θα ήταν για παράδειγμα να αγωνιστεί στην Άρτα. Από τη στιγμή που δεν γινόταν να αγωνιστούμε στην Πάτρα, η Ναύπακτος ήταν η μόνη επιλογή. Αν ωστόσο, δεν ήταν Σαββατοκύριακο και είχαμε μπροστά μας εργάσιμες μέρες, θα κάναμε προσπάθεια να αγωνιστούμε κεκλεισμένων στο γήπεδο μας, μετά τη νέα απόφαση που πάρθηκε και αφορά όλα τα παιχνίδια, όλων των ομάδων, σε όλα τα αθλήματα. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις. Είναι σημαντικό το ζήτημα δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε, μας αφορά όλους, πάνω απ’ όλα είναι η υγεία μας. Είναι ένα θέμα σοβαρό για όλη την Ελλάδα και σαν Παναχαϊκή το σεβόμαστε και προχωράμε κοιτάζοντας και τις υποχρεώσεις που έχει η ομάδα”.

Για τη νέα διοίκηση είπε:

“Αν με λυπεί κάτι εμένα προσωπικά, είναι ότι δυστυχώς στο πρώτο ματς με τη νέα διοικητική κατάσταση στην ομάδα δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Έχει μεσολαβήσει και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, αλλά τότε είχε περάσει μόλις ένα 24ωρο από τότε που ο κ. Μπάρλος έγινε το αφεντικό της ΠΑΕ. Τώρα, έχουν περάσει κάποιες μέρες και ο κόσμος μπορεί να κρίνει και να δει κάποια πράγματα από τη νέα διοίκηση. Το θέλαμε αυτό το ματς να γίνει στην Αγυιά και με κόσμο. Να βλέπαμε την στήριξη σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Είναι αρκετά νωρίς ακόμα. Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που ο κ. Μπάρλος έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Θεωρώ ότι τα πρώτα δείγματα είναι αναμφίβολα θετικά. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από όλους τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Παναχαϊκή, ο καθένας στον τομέα του. Ο κ. Μπάρλος έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να λύσει προβλήματα, γρήγορα αλλά χωρίς βιαστικές κινήσεις και επιπολαιότητα. Οικονομικά η Παναχαϊκή έχει κλείσει πολλές τρύπες και συνεχίζει καθημερινά. Θα κριθούμε όλοι μας γιατί είναι τεράστιο το βάρος και η ευθύνη που έχουμε. Το ξεκίνημα είναι πολύ καλό γίνονται πράγματα βήμα-βήμα, σταθερά προς τη σωστή κατεύθυνση για να εξυγιανθεί η ομάδα. Χρειάζεται υπομονή, αλλά πρέπει να εξυγιανθεί η ομάδα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να περάσει η Παναχαϊκή σε ένα στάδιο κανονικότητας, κάτι το οποίο γίνεται σιγά-σιγά. Η αδειοδότηση προχωρά και αυτή, αλλά όλα ξεκινούν από την κανονικότητα. Από την πρώτη κιόλας μέρας λειτουργούν όλα κανονικά. Το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί όπως έπρεπε, με τον τεχνικό διευθυντή κ. Λουμπαρδέα, τον προπονητή κ. Οφρυδόπουλο και όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν το τμήμα, έτσι ώστε να μη λείψει τίποτα στους ποδοσφαιριστές. Το διοικητικό προσωπικό λειτουργεί και αυτό κανονικά. Μέχρι πριν λίγο καιρό, όλοι κάναμε πολλές δουλειές που δεν ήταν στις αρμοδιότητες μας. Πλέον ο καθένας έχει το ρόλο του. Του χρόνου ευχή όλων είναι να έχουμε αδειοδότηση. Φανταστείτε μία Παναχαϊκή με αδειοδότηση και μία χωρίς. Γίνονται κινήσεις για να μην υπάρξει πρόβλημα και με αυτό. Δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια, θα μιλήσουν τα έργα και οι πράξεις. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Οι Πατρινοί και ο κόσμος της Παναχαϊκής έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια από τα λόγια και τις υποσχέσεις. Δουλειά καθημερινή για να γίνει κάτι σωστό για την Παναχαϊκή”.