Δημοτικά γήπεδα: Προκήρυξη διακήρυξης για αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα

Στην τελική ευθεία έχει μπει η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στα Δημοτικά γήπεδα Ζαρουχλείκων, Βραχνείκων και Ρίου με προϋπολογισμό 1.080.220 ευρώ. Ο Δήμαρχος Πατρέων έκανε προκήρυξη διακήρυξης ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας κάτω των ορίων με ημερομηνία έναρξης των προσφορών στις 28 Ιουλίου 2023.

Η καταλυτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι στις 6 Σεπτεμβρίου και η ηλεκτρονική αποσφράγιση προσφορών θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Ο εργολάβος για την αντικατάσταση των συνθετικών χλοοταπήτων αναμένεται να μπει στο πρώτο γήπεδο που θα ξεκινήσουν εργασίες τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου 2023. Παράλληλα είναι έτοιμη η επανάληψη της προκήρυξης του διαγωνισμού ύψους 2.000.000 ευρώ για έργα που αφορούν την βελτίωση των δημοτικών γηπέδων. Θα γίνουν αλλαγές στο φωτισμό των γηπέδων με LED και αναπλάσεις στον περιβάλλοντα χώρο των γηπέδων Μέσα στα 2.000.000 ευρώ υπάρχει κονδύλι 500.000 ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου Ψαθοπύργου με νέο τάπητα αλλά και κονδύλι 50.000 ευρώ για την ανακαίνιση του κλειστού γηπέδου Ροϊτίκων.

Επίσης από αυτά τα χρήματα θα δαπανηθεί ποσό για την αποκατάσταση της ζημιάς στο Πετρωτό. Η επανάληψη της προκήρυξης θα δημοσιευτεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, που σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο ο εργολάβος θα έχει μπει στα γήπεδα μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2023. Τα μικρά ανοικτά συνοικιακά –κοινοτικά γήπεδα είναι σε είναι σε προτεραιότητα στη νέα δημοτική περιοδεία και θα είναι το πρώτο αθλητικό έργο που θα γίνει. Είναι πλέον ώριμο το έργο των ανοικτών μικρών γηπέδων αφού είχε ακυρωθεί δυο φορές έως τώρα. Η κατάρτιση ενός σχεδίου για τα μικρά Συνοικιακά –Κοινοτικά Αθλητικά κέντρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς τα περισσότερα δεν ήταν χαρτογραφημένα, δεν είχαν οικοδομικές άδειες αλλά και άδειες λειτουργίας, δεν είχαν ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς και χρήση γης με βάση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης. Το έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 και του 2023 και έπεσε θύμα της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης αντίστοιχα, που εκτροχιάστηκε ο προϋπολογισμός και ματαιώθηκαν έργα.

Ο αριθμός των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων ανέρχεται σε 29 που είναι στην λίστα προτεραιότητας ανακατασκευής υπαρχόντων γηπέδων. Όσον αφορά το γήπεδο της Γούβας η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί για πάρκινγκ αλλά σε διαφορετική περίπτωση το γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού η χρήση του χώρου ως γήπεδο κρίνεται αναγκαία.