“Διπλό” παραμονής για τον Εθνικό Πατρών

Διαιτητής: Πράνταλος (Τσεκούρας – Χαμουζάς)

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ο Εθνικός κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Ίκαρου Πετρωτού με σκορ 1-0 χάρις το τέρμα του Κ. Φραντζή στο 26′.

Ο Εθνικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 5′ όταν ο Θεοδωρακόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Γιάννης επιχείρησε το πλασέ το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Κατσαΐτης. Στο 26′ ο Εθνικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πολύ ωραίο σουτ του Φραντζή από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ίκαρος προσπάθησε να γίνει περισσότερο απειλητικός και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 56′ για να ισοφαρίσει όταν ο Τσάμης έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση με τον Σουτζόγλου να μπλοκάρει δύσκολα με 2η προσπάθεια την μπάλα.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ο Εθνικός έκανε σωστή διαχείριση του σκορ αν και θα μπορούσε να “τελειώσει” το ματς με άλλο ένα τέρμα, δεν το έκανε και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Πράνταλου βρήκε τον Εθνικό νικητή που τον ανέβασε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη και τον υποβιβασμό στην Β΄ Κατηγορία.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ίκαρος θα πάρει άκοπα το τρίποντο καθώς ο Ηρακλής Πατρών έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ενώ ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Δία Σαραβαλίου.

Συνθέσεις:

Ίκαρος Πετρωτού (Άγγελος Σταθόπουλος): Κατσαΐτης, Κοντογεωργόπουλος, Μακρόπουλος (70′ Διαμαντόπουλος), Καλομοίρης (70′ Παπαδάτος), Δημόπουλος, Τσουραμάνης, Φλώρος, Τσάμης (76′ Χριστόπουλος), Ταγάρας (70′ Παναγιωτακόπουλος), Κατσικαρέλης (54′ Καγιάφας), Γαβριήλ.

Εθνικός Πατρών (Βύρωνας Καραβίας-Χρήστος Γερολυμάτος): Σουτζόγλου, Μεμάγκα, Φραντζής (86′ Τασιόπουλος), Χαριτάτος, Δημητρόπουλος, Σωτηρόπουλος, Θεοδωρακόπουλος (75′ Μπαζάρογλου), Μαντάς, Γιάννης (86′ Σαλαμαλίκης), Αναγνωστόπουλος, Παπαγεωργίου (80′ Κακαφώνης).

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς