Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη αποστολή του Προμηθέα στο Nick Galis Hall

Δύσκολη αποστολή έχει σήμερα ο Προμηθέας στο Nick Galis Hall (17:15, ΕΡΤ3) απέναντι στον Άρη Midea και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, από τον Παναθηναϊκό Aktor εντός και τον ΠΑΟΚ Mateco εκτός έδρας, που την οδήγησαν στο 4-3. Τα εντός έδρας αποτελέσματα της είναι μοιρασμένα (2-2) αφού έχασε από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Aktor ενώ νίκησε την ΑΕΚ Betsson και την Καρδίτσα Ιαπωνική. Στις δύο προηγούμενες σεζόν, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν από τρεις εντός έδρας ήττες κανονικής περιόδου με ρεκόρ 9-3 στο 2021-22 και 8-3 στο 2022-23.

Ο Προμηθέας με το 4/4 που έκανε στην έδρα του βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με συνολικό ρεκόρ 5-2. Έχει σημειώσει μάλιστα τρεις «100άρες» όσες είχε συνολικά στις επτά πρώτες σεζόν του στη Stoiximan Basket League. Ωστόσο μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του ΠΑΟΚ Mateco, έχασε στα δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια της από το Περιστέρι Bwin και τον Ολυμπιακό. Ο Προμηθέας είχε αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων μακριά από το «Δ.Τόφαλος» στις δύο προηγούμενες σεζόν κάτι που είχε γίνει μόνο στην πρώτη χρονιά του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (2016-17 4-9).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στη διαδρομή των επτά σεζόν στις οποίες συνυπήρξαν Άρης Midea και Προμηθέας στη Stoiximan Basket League, οι έδρες διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο αφού στο σύνολο των 13 αγώνων σημειώθηκαν μόνο δύο διπλά, αμφότερα από τον Άρη στην Πάτρα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το αήττητο τους ως γηπεδούχοι απέναντι στον Προμηθέα με τα έξι παιχνίδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη –δεν πραγματοποιήθηκε εκείνο της σεζόν 2019-20- να μοιράζονται στα δύο. Στα τρία από αυτά ο Άρης Midea νίκησε με διαφορές 11-16 πόντων ενώ τα υπόλοιπα τρία κρίθηκαν υπέρ του με διαφορές 1-4 πόντων.

Τι έγινε στην περσινή σεζόν: Ο Άρης έφτασε με άνεση στην επικράτηση για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Προηγήθηκε με 11 στην πρώτη περίοδο (28-17), έφτασε τη διαφορά μέχρι τους 19, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και τελικά νίκησε τον Προμηθέα με 95-79 ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη διαφορά των εντός έδρας νικών του επί της αχαϊκής ομάδας (Νόα Χόρκλερ 19π, 3/4τρ, 7ρ, Τζανόντ Νότε 19π, 4ασ. – Τζο Τόμασον 16π, 4/6δ, 2/4τρ, Ντάστιν Χογκ 11π, 8ρ).