Δύσκολη νίκη και παραμονή στην κορυφή ο Άρης Πατρών

Γήπεδο Προσφυγικών: Παναγιώτης Σουτζόγλου
Διαιτητής: Ζήκος Μιχάλης (Σταθοπούλου Αλεξία, Τσούρας Αθανάσιος)
Σκόρερ: 45′ Γεωργόπουλος, 58′ Σπανός – 32′ Βελίγκος

Δύσκολη νίκη και ακόμη τρεις πόντοι που κρατούν την ομάδα των Προσφυγικών στην 1η θέση της βαθμολογίας, μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου/Αχιλλέα Αγυιάς με 2-1 το Σάββατο το βράδυ στα Προσφυγικά, στην αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Α’ ΕΠΣΑ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν “ελεύθερα”, με πάρα πολλές φάσεις (πάνω από 20 κόρνερ!) και 2 δοκάρια για τον Άρη (37′ Σπανός, 70′ Γεωργόπουλος) αλλά και τους φιλοξενούμενους να μην κλείνονται στα μετόπισθεν, ακόμη και μετά το 0-1. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει ορμητικά όπως πάντα, αλλά τον Πανιώνιο/Αχιλλέα Αγιυάς να ψάχνει την αντεπίθεση και την “κόντρα”, με τον νεαρό Βελίγκο να σκοράρει στο 32′ σε ενέργεια από αριστερά στην πλάτη της άμυνας των “ερυθρολεύκων”.

Με την συμπλήρωση 45 λεπτών ο Γεωργόπουλος ισοφάρισε με κεφαλιά από κόρνερ του Μητρόπουλου από δεξιά σε 1-1. Στο β’ μέρος είχαμε -όπως και στο α’- τον Άρη να έχει την υπεροχή, τις φάσεις και να πιέζει για τη νίκη και την ομάδα του Λάζαρη να αναζητά πάλι το γκολ φτάνοντας πολύ κοντά. Τελικά, ο Σπανός για μια ακόμη φορά λύτρωσε την ομάδα του Άρη και με πλασέ από γύρισμα του Κωστή από αριστερά στο 58′ έγραψε το τελικό 2-1..

Το φιλμ:

4′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, όταν ο Νιάχος έκανε την κάθετη μπαλιά, Σκέμπι έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι άουτ.

11′ Καλή στιγμή για τον Άρη, έπειτα από το γύρισμα του Μενύχτα από τα αριστερά, ο Κωστής έκανε το πλασέ αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.

12′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, όταν ο Μητρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα δεν εξιωξε σωστά και ο Μενύχτας με πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βεντουρή.

16′ Έπειτα από το κόρνερ του Μητρόπουλου, ο Σπανός έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι άουτ.

18′ Διαρκής φάση για τον Άρη, έπειτα από το γύρισμα του Κωστή ο Σπανός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία, στη συνέχεια πάλι ο Κωστής έστρωσε για τον Νικολόπουλος ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι άουτ.

20′ Κι’ αλλη ευκαιρία για τον Άρη, έπειτα από το γύρισμα του Κωστή από τα αριστερά, ο Νικολόπουλος με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στα χέρια του Βεντουρή.

26′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, όταν ο Κωστής έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σπανός έκανε το πλασέ αλλά ο Βεντουρής έκανε την απόκρουση και κράτησε το “0”.

28′ Έπειτα από το γύρισμα του Κωστή από τα αριστερά, ο Σπανός δεν έκανε καλά το πλασέ και οι αμυντικοί πρόλαβαν να διώξουν μακριά την μπάλα.

30′ Ευκαιρία για τον Άρη, με τον Κωστή από τα αριστερά έφερε την μπάλα στο δεξί, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κοντραρε και κατέληξε κόρνερ.

32′ Γκολ για τον Πανιώνιο, όταν ο Βελιγκος βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, κόντρα στη ροή του αγώνα.

35′ Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, όταν έκανε τη σέντρα Μητρόπουλος από τα δεξιά, ο Οικονομόπουλος έκανε κοντρόλ, έφερε την μπάλα μπροστά του αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από τα δοκάρια άουτ.

37′ Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, όταν έκανε τη σέντρα ο Μητρόπουλος από τα δεξιά, ο Σπανός με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Βεντουρή.

45′ Γκοοολ για τον Άρη, όταν ο Μητρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γεωργόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

45+1′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη, όταν ο Σπανός έσπασε την μπάλα για τον Νικολόπουλο, αυτός έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι άουτ.

46′ Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, όταν ο Μητρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα δεν εξιωξε σωστά, ο Γεωργόπουλος έκανε την κεφαλιά αλλά ο Βεντουρής έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

48′ Σέντρα το Πανάρετου από τα δεξιά, ο Σπανός έκανε μια διαγώνια κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι άουτ.

53′ Απίθανη ευκαιρία για τον Πανιώνιο Αχιλλέα, όταν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά ο Σκέμπις, ο Βαλσαμος έκανε το πλασέ αλλά ο Σουγλέρης έδιωξε εντυπωσιακά πάνω στη γραμμή.

58′ Γκοοολ για τον Άρη, όταν ο Κωστής έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σπανός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

63′ Έπειτα από την κάθετη πάσα του Πανάρετου για τον Μητρόπουλο, αυτος έκανε το σουτ αλλά ο Βεντουρής έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

70′ Εκτελε το κόρνερ ο Μητρόπουλος και ο Γεωργόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι άουτ. Δεύτερο δοκάρι για τον Άρη στο ματς.

88′ Έπειτα από αντεπίθεση του Άρη, ο Μενύχτας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Σπανός από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι άουτ.

90′ Έπειτα από το λαθος της άμυνας του Πανιωνίου, ο Κωστής πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ αλλά ο Βεντουρής για ακόμα μια φορά έκανε την απόκρουση.

Συνθέσεις:

Άρης Πατρών (Θανάσης Παπουτσής): Σουγλέρης Μενύχτας Δασουράς Μπούμπαλης Παρασκευόπουλος (45′ Πανάρετος) Γεωργόπουλος Νικολόπουλος (45′ Καταρτζόπουλος) Οικονομόπουλος (55′ Κουτρούμπας) Μητρόπουλος (84′ Μαλτέζος) Σπανός Κωστής.

Πανιώνιος/Αχιλλέας (Κώστας Λάζαρης): Βεντουρής, Κορφιάτης (22′ Μέρτικας) Γκλαβάς Βαρβαρέσος (64′ Μποζιονέλος) Παπαχρονόπουλος Σακελλαρόπουλος (45′ Κουβέλας), Βάλσαμος Αποστολόπουλος Βελίγκος (73′ Παναγιωτακόπουλος) Νιάχος , Σκέμπι.