Εδραιώθηκε στην κορυφή το Ζαβλάνι

Νέα μεγάλη νίκη σε ακόμα ένα ντέρμπι σημείωσε το Ζαβλάνι, αυτή την φορά εκτός έδρας απέναντι στην Αργυρά με 0-2, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας του β’ ομίλου της Γ’ Κατηγορίας και αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά από την Φλόγα Ροδιάς στο +4.

Το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από αρκετό αέρα, αλλά αυτό δεν δυσκόλεψε τις προσπάθειες δύο πολύ καλών ομάδων που προσπαθούν να παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο και το κατάφεραν και σε αυτό το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 8′ λεπτό, όταν σε παράλληλη σέντρα του Κ. Ασημακόπουλου από τα αριστερά, ο Ράγκος δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Ανδρέα Σέρρου απάντησε στο 20′ λεπτό με το καλό σούτ του Χότζα που μπλόκαρε ο Μακρής, ενώ στο 25′ λεπτό ακυρώθηκε τέρμα του Χότζα ως οφσαίντ.

Στο 30′ λεπτό είχαμε την μεγάλη στιγμή για την Αργυρά, όταν το σούτ από καλή θέση του Μπακασέτα, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Αγοράκη, ενώ πέντε λεπτά μετά, ο Κ. Ασημακόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Αγοράκη, επιχείρησε το πλασέ πάνω από τον έμπειρο πορτιέρο, αλλά πρόλαβε να διώξει σωτήρια πάνω από την γραμμή ο Γ. Ξυπολιάς. Μια φάση που διαμαρτύρονται έντονα οι γηπεδούχοι ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του τέρματος, αλλά τον Βαβίλη να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το Ζαβλάνι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκόρ στο 39′ λεπτό και μετά από εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Χότζα και Παπασπυρόπουλου, με τον τελευταίο να πλασάρει για το 0-1.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, οι “κόκκινοι” διαμαρτύρονται για ακυρωθέν τέρμα του Χότζα ως οφσαίντ, με το 0-1 να παραμένει το σκορ του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος οι “κόκκινοι” μπήκαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά, εκμεταλλευόμενοι και τον υπέρ τους αέρα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να “τελειώσουν” τον αγώνα.

Στο 55′ λεπτό ο Μπακούρος με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μακρή, ενώ στο 59′ λεπτό ο Ζησιμόπουλος δεν κατάφερε προ κενής εστίας και μετά από εξαιρετικό κόρνερ του Κωστόπουλου, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Στο 63′ λεπτό και σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Κατσαμπάνης έστρωσε στα δεξιά για τον αμαρκάριστο Ράγκο, αλλα το δυνατό σούτ που επειχείρησε εξουδετέρωσε με τα πόδια ο Αγοράκης σε κόρνερ, με το Ζαβλάνι να σκοράρει στο 69′ λεπτό, όταν σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ζησιμόπουλος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 της ομάδας του Ανδρέα Σέρρου.

Στα τελευταία λεπτά η Αργυρά ανέβασε την πίεση της και θέλησε να ψάξει κάποιο τέρμα, απείλησε το 75′ λεπτό με τον Αγοράκη να προλαβαίνει τον Ράγκο πριν γίνει απειλητικός, ενώ οι Ζαβλανιώτες απάντησαν στο 85′ λεπτό με το πλασέ του Γραμματικόπουλου να διώχνει σωτήρια με τα πόδια ο Μακρής.

Η τελευταία καλή φάση ανήκει στους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν σε πονηρά εκτελεσμένο φάουλ, από το οποίο προήλθε και η αποβολή του Γ. Ξυπολιά ως τελευταίου ποδοσφαιριστή, η μπάλα έφτασε στον Ράγκο, αλλά το αδύναμο σούτ που επιχείρησε από καλή θέση, μπλόκαρε σταθερά ο Αγοράκης.

Με την νέα χρονιά πλέον και για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η πρωτοπόρος ομάδα του Ζαβλανίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Φλόγα Ροδιάς, ενώ η Αργυρά εκτός έδρας τον Φοίνικα Αγυιάς.

ΑΟ Αργυράς : Μακρής, Διγγελόπουλος (80’ Ρώτας), Ντεντόπουλος, Παπαγιαννάκης, Δασκαλάκης, Πικοκάπης, Κ. Ασημακόπουλος (85’ Μαριναϊ), Γ. Ασημακόπουλος (69’ Καμπάρος), Κατσαμπάνης (69’ Χειμαριώτης), Μπακασέτας, Ράγκος

ΑΠΣ Ζαβλάνι : Αγοράκης, Τόλης (55’ Μπισμπίκης), Χριστόπουλος, Ξυπολιάς, Ζησιμόπουλος, Παπασπυρόπουλος, Καρπάνος, Μπακούρος, Χότζα, Κούντας (81’ Γραμματικόπουλος), Κωστόπουλος