Επιστρέφει στην Α΄ Κατηγορία μετά από 36 χρόνια η Δάφνη Πατρών

Φωτογραφία:kolliopoulosphotography

H Δάφνη Πατρών επιστρέφει στα “σαλόνια” του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αχαΐας. Ο ιστορικός σύλλογος μάλιστα έχει κατακτήσει μια φορά το Πρωτάθλημα Αχαΐας την περίοδο 1987-88. Την επόμενη χρονιά δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στην Β΄ Κατηγορία.

Η νίκη με σκορ 0-3, επί του Ίκαρου Λακκόπετρας το απόγευμα της Κυριακής, για την 24η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Β’ κατηγορίας έδωσε και μαθηματικά τον τίτλο. Μια νίκη που κατατάσσει τον σύλλογο στη 1η θέση και στο +10 από την 2η θέση, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Από το πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Δάφνης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα της έλυνε τα χέρια και θα την έβαζε σε θέση ισχύος, ώστε να καταφέρει να πετύχει τη νίκη που θα της χάριζε μαθηματικά το πρωτάθλημα, χωρίς να το καταφέρνει.

Στην επανάληψη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουμε στο 80′ για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, όταν ο Μπινιέρης από δεξιά θα βγάλει τι σέντρα με τον Χότζα να σκοράρει με κεφαλιά, για το 0-1.

Στα επόμενα 5′ (82′, 87′) η ομάδα των Ζαρουχλεΐκων σκόραρε άλλα δύο τέρματα με τον Ραφαήλ Χότζα να σημειώνει χατ τρικ, ύστερα από ασίστ των Πουρνατζή και Τσιόλου. Επόμενο παιχνίδι τη Κυριακή 14 Απριλίου, με αντίπαλο την Α.Ε. Λιμνοχωρίου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Α.Ο. ΙΚΑΡΟΣ ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ: (ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ) Τακόπουλος, Ζυγουράκης, Σαν Φιλίππο, Μπεκίρης, Διονυσόπουλος, Σαμίκος, Λοτσάρης, Ντάζος, Καφούσιας, Αγγελόπουλος, Τσώκος.

Α.Π.Σ. ΔΑΦΝΗ ΠΑΤΡΩΝ: (ΤΣΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΣ) Θωμάς, Μπινιέρης, Σωτηρόπουλος, Παναγόπουλος (57′ Νικολόπουλος), Παπαστεργίου, Γραμματικός (46′ Ντεράι), Αναγνωστόπουλος (57′ Παπαθωμάς), Στάμος (62′ Ηλιού), Πουρνατζής, Χότζα, Τσιόλου.