Επιχορήγηση με 500ευρώ σε οποιοδήποτε νεοαναγνωριζόμενο ή επαναδραστηριοποιούμενο σωματείο!

Στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αχαΐας το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι μόλις 21 σωματείων (18 που είχαν δικαίωμα ψήφου και 3 που δεν είχαν, Ολυμπιακός Φίλων Ποδοσφαίρου, η Νεάπολη Πατρών και το Λιμνοχώρι). Τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότερα σωματεία προσέρχονται στη διαδικασία αυτή, απαξιώνοντας το θεσμό και τη δυνατότητα να ακουστεί η “φωνή τους”.

Σας πάω σε κάτι άλλο που συνέβη στη ΕΠΣ Λάρισας και μου άρεσε αρκετά ως ιδέα. Αποφασίστηκε για μια ακόμη χρονιά οι δηλώσεις συμμετοχής να μην συνοδεύονται από χρηματικό παράβολο αλλά στην προσπάθεια διατήρησης της τάξης στις διοργανώσεις της η ΕΠΣΝΛ θεσπίζει για πρώτη φορά εγγύηση συμμετοχής, η οποία θα επιστραφεί στα σωματεία μετά το τέλος της νέας περιόδου. Το ύψος της εγγύησης ανέρχεται σε 300ευρώ (Α’ DE-TOX), 200ευρώ (Β’ κατηγορία) και 100ευρώ (Γ’ κατηγορία).

Παράλληλα θα ισχύσει και φέτος η επιχορήγηση με 500ευρώ σε οποιοδήποτε νεοαναγνωριζόμενο ή επαναδραστηριοποιούμενο σωματείο που λειτουργεί σε οικισμό όπου δεν λειτουργεί άλλο. Επί της ουσίας η τοπική Ένωση προσπαθεί να δώσει κίνητρα σε ανενεργές ομάδες, με μια μικρή επιδότηση, να δηλώσουν εκ νέου συμμετοχή. Tροφή για σκέψη…