Ηλίας Παπαθεοδώρου : “Νιώθουμε χαρούμενοι, είναι μια ιστορική νίκη”

Στις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον Άρη και την μεγάλη νίκη του Προμηθέα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέφερε τα εξής :

Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που σεβόμαστε πάρα πολύ. Είναι πάντα πολύ δύσκολο να παίζεις στο Παλέ απέναντι στον Άρη και να καταφέρνεις όχι απλά να νικήσεις αλλά να ελέγξεις και το ματς από το ξεκίνημα έως το τέλος του

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί μείναμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε, παρόλο ότι κάποια λάθη στο τέλος μας στοίχισαν την διάφορα που είχαμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί, είναι πάντα σημαντικό να κερδίζεις μέσα στον Άρη.

Σε ερώτηση αν ο Προμηθέας είναι φαβορί για την 4άδα ανέφερε :

Κάθε νίκη εκτός έδρας είναι σημαντική αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα για να πεις ότι έχεις πλεονέκτημα ή όχι. Παρόλο ότι έχουμε κάνει δύο νίκες στην Θεσσαλονίκη απέναντι σε σπουδαίες ομάδες, νομίζω ότι οι διαφορές είναι τόσο μικρές στο Ελληνικό πρωτάθλημα, εκτός των δύο μεγάλων, και οποιοδήποτε αποτέλεσμα όπως έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι πιθανό.

Εμείς μπορεί να έχουμε ξεκινήσει καλά, αλλά έχουμε γνώση σε αυτό, ξέρουμε ποιοι είμαστε, έχουμε ένα μικρό αλλά καλό ρόστερ με καλούς αθλητές, οπότε παρά το θεωρητικό μας πλεονέκτημα, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας και σε συνδυασμό με το καινούργιο format του πρωταθλήματος, η κανονική περίοδος δεν κρίνει τα πάντα.

Σε ερώτηση για την διαφορά που χάθηκε στο τέλος ανέφερε :

Για να αγωνιστείς εδώ κόντρα στον Άρη, χρειάζεσαι μεγάλη ενέργεια για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτή του Άρη. Οπότε η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι το μικρό ροτέισον που έχουμε ως ομάδα, το οποίο έπαιξε ρόλο στην συγκέντρωση μας και στις αποφάσεις μας. Ο Άρης δεν είχε τι άλλο να κάνει από το να πιέσει πολύ παραπάνω, εμείς χάσαμε εύκολα καλάθια και κάποιες μπάλες, και αυτό μας στοίχισε την διαφορά στο παιχνίδι.

Πρέπει όμως να είμαστε χαρούμενοι γιατί αυτή είναι η πρώτη νίκη ιστορικά του Προμηθέα στο Παλέ και για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη για τον δύσκολο δρόμο που έχουν μπροστά τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.