Ηττήθηκε στις καθυστερήσεις ο Παναιγιάλειος

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έχασε ο Παναιγιάλειος τη δυνατότητα να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας στη Βάρδα, όπου και δέχτηκε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού (1-0) μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Συγκεκριμένα το γκολ σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+3΄) όταν ο Ιωαννίδης μετά από κακή έξοδο ανέτρεψε τον Πυρρή, υποχρεώνοντας το διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Λαθύρης, ένα λεπτό αργότερα.

Ωστόσο μέχρι τότε όλα έδειχναν ότι ο Παναιγιάλειος θα έπαιρνε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες που βρήκε μπροστά του και δεν ήταν λίγες. Αρχικά η μη έκδοση των δελτίων των Τοκάμ (δεν ήρθε η μπλε κάρτα) και Σκούτα, άλλαξε υποχρεωτικά τα αγωνιστικά πλάνα του Φάνη Γκέκα.

Όμως η ατυχία δεν σταμάτησε εκεί, αφού στα πρώτα λεπτά η Αιγιώτικη ομάδα έκανε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Κουρτελέση, με αποτέλεσμα να αλλάξει πάλι τα πλάνα χωρίς όμως επιτυχία, αφού ο Φάνης Γκέκας αναγκάστηκε να κάνει στο ημίωρο δύο ακόμα αλλαγές τακτικής. Παρ’ όλα αυτά, στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί κι από την άλλη οι «μελανόλευκοι» είχαν καλή αμυντική λειτουργία αλλά δεν μπόρεσαν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση.

Στην επανάληψη, το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο με το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται από τη δύναμη, ωστόσο οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι στο 62΄ έχασαν μία καλή ευκαιρία για να σκοράρουν όταν ο Πυρρής από πλεονεκτική θέση σούταρε πολύ άστοχα. Και ενώ στο 71΄ ο Παναιγιάλειος έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπούζντρα, λίγα λεπτά αργότερα ο Λιάτος αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να κοντρολάρει τη μπάλα και να σουτάρει, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απομακρύνουν.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, η λάθος εκτίμηση του Ιωαννίδη έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ένα ανέλπιστο «τρίποντο» και στον Παναιγιάλειο να ολοκληρώνει το παιχνίδι με εννέα παίκτες λόγω της απευθείας αποβολής του Κρεμίτσα και να υποχρεούται να ανασυνταχθεί ενόψει της συνέχειας.

Συνθέσεις:

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Τσεκούρας, Λιόσης, Νικολακόπουλος (69΄ Τσιρίκος), Παπασπηλιόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Λαθίρης, Πυρρής, Βασιλόπουλος, Διονυσόπουλος, Θωμάς (34΄ Θεοδωρόπουλος), Μπίσα (90΄ Πλαστούρλος).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Ιωαννίδης, Κουρτελέσης (4΄ λ.τ. Μπούζντρα), Ραπτόπουλος (28΄ Κρεμίτσας), Σεμπ. Αφούσι, Σπίντζος, Αλεξ. Αφούσι (28΄ Βαλλιάνος), Χατζηαντωνίου, Μακρίδης, Βλαχόπουλος (87΄ Ροδόπουλος), Λιάτος, Ψωμάρας