Η έλλειψη διαιτητών δημιουργεί πρόβλημα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!

Το «πρόβλημα» που έχει προκύψει με τους προπονητές με την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος δεν είναι το μόνο που επηρεάζει τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι στιγμής, αφού πολλά σωματεία δεν προχωρούν σε συμφωνίες με τεχνικούς, ελπίζοντας πως θα αλλάξει η κατάσταση. Φαίνεται πως υπάρχει καλή διάθεση από την ΓΓΑ, αλλά όλα θα εξαρτηθούν τις επόμενες ημέρες. Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ενώσεις, αλλά και η Αχαΐα πλέον είναι οι διαιτητές.

Ο Άγγελος Δανιήλ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με τον μικρό αριθμό των διαιτητών που γίνεται όλο και πιο έντονο στην πρόσφατη Γ.Σ. της ΕΠΣ Αχαΐας και φέτος αναμένεται μεγαλύτερο.

«Μας ζητάνε γειτονικές ενώσεις να στείλουμε διαιτητές να σφυρίξουν παιχνίδια και εμείς έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο να οριστούν οι δικές μας αναμετρήσεις. Μπορεί να δείτε να έχουμε μεγάλη εκπροσώπηση στις εθνικές κατηγορίες, αλλά το πρόβλημα στο ερασιτεχνικό είναι πλέον μεγάλο. Το είδατε και τη φετινή σεζόν, παρά την τεράστια προσπάθεια που έγινε. Μόλις δύο νέοι διαιτητές συνεχίζουν από την τελευταία σχολή που πραγματοποιήθηκε. Πολλά παιδιά σταματούν τελείως από τον χώρο και δεν ασχολούνται ούτε θεσμικά με το χώρο της διαιτησίας. Προτιμούν να ασχολούνται από άλλα πόστα σε αθλητικούς συλλόγους».

Ενδεικτικό των όσων αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Άγγελος Δανιήλ είναι το παράδειγμα στην ΕΠΣ Κιλκίς. Κατά την διάρκεια της γενική συνέλευσης της ΕΠΣ Κιλκίς “δύο σωματεία υπέβαλαν πρόταση-αίτημα διεξαγωγής αγώνων α1 κατηγορίας και τις Κυριακές. Το αίτημα απερρίφθη από την διοίκηση της ΕΠΣΚ, που επικαλέσθηκε το ανεπαρκές δυναμικό των διαιτητών, καθώς όλοι οι διαθέσιμοι διαιτητές, που διευθύνουν το Σάββατο αγώνες της α1 τοπικής κατηγορίας, την Κυριακή συμμετέχουν σε αγώνες εθνικών κατηγοριών.