Η κρίση «πιέζει» για μια γενναία αναδιάρθρωση

Η ΕΠΟ αποφάσισε οριστικό τέλος στην φετινή σεζόν της Γ΄Εθνικής, αλλά το ίδιο θα συμβεί και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των Ενώσεων.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου η αναδιάρθρωση στις τοπικές κατηγορίες αποτελεί μονόδρομο.  Και πως θα γίνει αυτό; Με αναδιάρθρωση προς τα πάνω, ώστε να αδικηθούν όσες λιγότερες ομάδες γίνεται.

Μετά από απόφαση της ΕΠΟ τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έβαλαν «λουκέτο» για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με τις βαθμολογίες να επικυρώνονται όπως είχαν διαμορφωθεί ως τώρα.

Αυτή η εξέλιξη υποχρεώνει τις τοπικές ενώσεις να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών, σε ένα νέο μοντέλο πρωταθλημάτων.

Ωστόσο κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει με γνώμονα το συμφέρον των περισσότερων σωματείων, ώστε να μην αδικηθεί κανείς. Εξάλλου δεν είναι ευθύνη των ομάδων η πανδημία και δεν μπορούν να το πληρώσουν ακριβά με υποβιβασμό αν δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Αυτό που οι ενώσεις και συγκεκριμένα η ΕΠΣ Αχαΐας οφείλει να κάνει είναι η αναδιάρθρωση που θα προσχωρήσει να είναι «προς τα πάνω». Δηλαδή να υποβιβαστούν οι λιγότεροι δυνατοί σύλλογοι και να αυξηθούν οι ομάδες στις υψηλότερες τοπικές κατηγορίες.

Από κει και πέρα ο καθορισμός των ομίλων και το μοντέλο των νέων κατηγοριών είναι θέματα της επιτροπής πρωταθλήματος και του Δ.Σ. της Ένωσης.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ερασιτεχνικά σωματεία χρειάζονται τώρα πιο πολύ από ποτέ. την στήριξη, όλων μας.