Θλίψη στο βόλεϊ της Πελοποννήσου, «έφυγε» ο Β. Κουτουλέας

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε εδώ και λίγη ώρα το ελληνικό βόλεϊ, καθώς έγινε γνωστό ότι έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο, ο Βαγγελης Κουτουλέας. Η είδηση του θανάτου του εμβληματικού Καλαματιανού που έγινε γνωστή μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σκόρπισε τη θλίψη σε ολους τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο, αλλα ιδιαιτερα στην γενέτειρα του τη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο 56 χρονος πρώην παίκτης του Μεσσηνιακού, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας πριν τρεις μέρες καθώς δεν μπορούσε να αντέξει τους πόνους που τον βασάνιζαν και έπαιρνε βαριά φαρμκευτική αγωγή. Πάλεψε με όλη την ψυχή του να τα καταφέρει αλλά ο χάρος δεν ήθελε να τον αφήσει με τίποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες είχε προηγηθεί ανάρτηση για τον Βαγγέλη Κουτουλέα στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία γινόταν αναφορά του σοβαρού πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, και την τρομερή μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα πριν 56 χρόνια και τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τα έκανε με την ομάδα στον Μεσσηνιακού, οπου ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας η οποία κάτω από τις οδηγίες του θρυλικού Πολωνού προνητή Γιέρζι Βελτς ανέβηκε στην τότε Α1 ανδρών.

 Στη συνέχεια ‘εκανε σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό (8 χρόνια / 1 πρωτάθλημα), Κτησιφώντα, Πανελλήνιο, Ιωνικό όπου και έκλεισε την καριέρα του σαν αθλητής. Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, ΓΕΜ και ΠΑΟΚ, πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην Πολόνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα Αγγλίας.

Παράλληλα με την σάλα, η μεγάλη αγάπη του ήταν πάντα το μπίτς βόλεϊ, όπου έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά ο Βαγγέλης είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες. Ηταν πρωταθλητής Ελλάδας για πολλά χρόνιια ενω κατέχειι και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες.

Μάλιστα στη συνέχεια δίδαξε το μπιτς βόλεϊ και σε αγγλικό κολλέγιο, ασχολήθηκε με την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς της Μεγάλης Βρετανίας ενώ είχε κανει και ένα πέρασμα και από την Κύπρο ως υπεύθυνος προπονητής του μπιτς.