Ισοπαλία και ένταση στα Ζαρουχλεϊκα

Αναγέννηση Πατρών – Εθνικός Πατρών 1-1  (14’ Π. Φραντζής / 77’ Θεοδωρακόπουλος)

Διαιτητής: Ιωάννης Πράνταλος

Σε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι γεμάτο εντάσεις, Αναγέννηση Πατρών και Εθνικός Πατρών ανεδείχθησαν ισόπαλοι με 1-1.

Οι γηπεδούχοι με «φρέσκο» ρόστερ και αλλαγή ψυχολογίας, ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ανταγωνιστικοί, δείχνοντας ότι πνέει πλέον άλλος άνεμος στην ομάδα του Λαδόπουλου.

Ο Εθνικός Πατρών είχε κλασσικές ευκαιρίες να φτάσει στην νίκη και έδειξε με την σειρά του ότι είναι από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο 3’ λεπτό,  με το καλό φάουλ του Αναγνωστόπουλου να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αγοράκη.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 5’ λεπτό, όταν σε σέντρα του Μενύχτα από τα αριστερά, η κεφαλιά του Παντιώρα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουτζόγλου.

Στο 10’ λεπτό είχαμε το νέο καλό φάουλ του Αναγνωστόπουλου από τα πλάγια να περνάει άουτ (φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η παράβαση έγινε μέσα στην περιοχή), ενώ στο 14’ λεπτό η Αναγέννηση Πατρών άνοιξε το σκορ, αφού σε κάθετη μπαλιά του Γκοτσόπουλου, ο Π. Φραντζής βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον Σουτζόγλου για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 20’ λεπτό ο Κακαφώνης εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Αγοράκη, αλλά δεν κατάφερε σε κενή εστία να σκοράρει για το 1-1, με τον Μενύχτα να διώχνει σωτήρια από την γραμμή σε κόρνερ.

Στο 30΄λεπτό ο έμπειρος πορτιέρο της Αναγέννησης μπλόκαρε το σουτ του Σπηλιωτόπουλου, ενώ λίγο αργότερα έδιωξε το αδύναμο σουτ του Παπαγεωργίου.

Η τελευταία καλή στιγμή του α’ μέρους ανήκει στους γηπεδούχους, με το σουτ του Τζελεπή να περνάει άουτ.

Στο β’ μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, ο Εθνικός πίεσε για την ισοφάριση αλλά η Αναγέννηση ήταν συνέχεια επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Η πίεση των «μπλέ» έφερε καρπούς στο 77’ λεπτό, όταν σε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, ο Θεοδωρακόπουλος σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.

Μάλιστα στο 82’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή, αλλά το σουτ του Μαντά βρήκε το δεξί δοκάρι του Αγοράκη.

Η Αναγέννηση είχε την δική της καλή στιγμή να πάρει το παιχνίδι στο 87’ λεπτό, αλλά το σουτ του Νικολόπουλου μπλόκαρε με υπερένταση ο Σουτζόγλου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Σ. Παναγόπουλος): Αγοράκης, Ρόδης (66’ Γεωργακόπουλος), Μενύχτας, Πέτρου, Ξυπολιάς, Παντιώρας (55’ Δημητριάδης), Αλποχωρίτης, Γκοτσόπουλος, Νικολόπουλος, Τζελέπης (92’ Κούρκουλος), Π. Φραντζής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Χ. Γερολυμάτος – Β. Καραβίας): Σουτζόγλου, Ν. Σωτηρόπουλος, Μεμάγκα, Μαργώνης (69’ Χαριτάτος), Σαλαμαλίκης, Αναγνωστόπουλος (71’ Κ. Φραντζής), Παπαγεωργίου, Μαντάς, Π. Κακαφώνης (46’ Γιάννης), Σπηλιωτόπουλος (84’ Μπαζάρογλου), Θεοδωρακόπουλος.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :

** Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στο τέλος του αγώνα τόσο από ποδοσφαιριστές όσο και φιλάθλους των δύο ομάδων, η οποία συνεχίσθηκε για αρκετά λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης.

** Ένταση είχε το παιχνίδι καθ’ όλη την διάρκεια του και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα να ξεσηκώνουν ακόμα και τους πάγκους των δύο ομάδων και τις «κοκορομαχίες» να δίνουν και να παίρνουν.

** Αντίπαλος με την πρώην ομάδα του βρέθηκε ο Κώστας Φραντζής, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 71’ λεπτό.

** Ντεμπούτο με γκολ για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό Σωτήρη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος ισοφάρισε στο 77’ λεπτό για την νέα ομάδα του και αγωνίσθηκε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.

** «Πλήγμα» για την Αναγέννηση Πατρών ο τραυματισμός του Κώστα Αγοράκη στο 15’ λεπτό, ο οποίος αναγκάστηκε να παίξει για 75’ λεπτά κουτσαίνοντας, λόγω έντονης ενόχλησης στην αριστερή του γάμπα, που τον έχει ταλαιπωρήσει αρκετά την φετινή χρονιά.