Κέρδισε στο ντέρμπι η Δόξα Παραλίας με υπογραφή Σπανού!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Β. Σαφαρίκας

ΣΚΟΡΕΡ: (14’ Βέρρας, 33’, 67΄Σπανός / 62’ Μιχαηλίδης, 75’ Γ. Λαζανάς)

Σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, η Δόξα Παραλίας κατάφερε να επιβληθεί του Αχαϊού Σαραβαλίου με 3-2, συνεχίζοντας με το απόλυτο των νικών και αναγκάζοντας την ομάδα του Σοφοκλή Παναγόπουλου στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να πιέσουν την αμυντική γραμμή της ομάδας του Σαραβαλίου και άνοιξαν το σκορ στο 14’ λεπτό με ένα πανέμορφο ανάποδο ψαλίδι του Βέρρα, το οποίο θα είναι σίγουρα στα ομορφότερα τέρματα της χρονιάς.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 20’ λεπτό με το άστοχο σουτ του Μπαζάρογλου αλλά και πέντε λεπτά μετά με την εκτέλεση-πάσα σε φάουλ του Λαζανά προς τον Μιχαηλίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 25’ λεπτό το καλό φάουλ του Σπυρόπουλου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 33’ λεπτό η Δόξα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Ανδρέα Σπανό, όταν επιχείρησε σουτ 2-3 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, το οποίο και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Δασκαλάκη.

Ο Αχαιός απάντησε με τον Λαζανά στο 40’ λεπτό αλλά τον Χιωτέλη να διώχνει σωτήρια την μπάλα.Με το σκορ στο 2-0 τελείωσε το α’ ημίχρονο της αναμέτρησης, με την επανάληψη να είναι ακόμα εντυπωσιακότερη, αφού ο Αχαιός ανέβασε την απόδοση του και στο 62’ λεπτό κατάφερε να μειώσει σε 2-1, έπειτα από εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη.

Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει «στροφές» και έδειχναν ικανοί για την ισοφάριση, ήρθε μια μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τους, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Σπανός και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Ο Αχαιός είχε και πάλι απάντηση στο 75’ λεπτό με τον Γιώργο Λαζανά (ο οποίος αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό του απόκτημα από τον Ατρόμητο), ο οποίος δέχθηκε την καταπληκτική μπαλιά του Σακελλαρίου πάνω από τους αμυντικούς και με πλασέ μείωσε εκ νέου σε 3-2.

Στο 82’ λεπτό ο Σπανός έχασε τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσει»  το παιχνίδι, με το σουτ του να γλύφει το δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη, με το τελευταίο πεντάλεπτο να ανήκει στους φιλοξενούμενους που πίεσαν για την ισοφάριση και διαμαρτυρήθηκαν για δύο σπρωξίματα του Μούτσα μέσα στην περιοχή της Δόξας, στα οποία ο Σαφαρίκας ήταν κοντά και είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η τελευταία μεγάλη στιγμή ήρθε στο 93’ λεπτό, με τον Μιχαηλίδη να εκτελεί το φάουλ και την κεφαλιά του Ανδριέλου να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Χιωτέλη.

Συνθέσεις:

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Γ. Γεωργιτσόπουλος-Θ. Λαμπρόπουλος): Χιωτέλης, Παλούμπης, Πυρρής, Λαζανάς, Νίκας, Νικολόπουλος, Σπυρόπουλος (85’ Αγγελούσης), Βέρρας (90’ Βγενόπουλος), Σοφούλης (73’ Φεϊζάι), Ντεμάι, Σπανός.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Δασκαλάκης, Καλύβας (54’ Σωτηρόπουλος), Νικολόπουλος (80’ Σκλαβούνος), Σακελλαρίου, Παπαδόπουλος, Ανδριέλος, Μιχαηλίδης, Μαντάς (59’ Γ. Λαζανάς), Α. Λαζανάς, Μπαζάρογλου (71’ Σπυρόπουλος), Μούτσα.