Και αν γλιτώσουν από Covid-19, δεν θα γλυτώσουν την πνευμονία….

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει ολόκληρος ο πλανήτης με την πανδημία του Covid-19 και δεν θα μπορούσε από αυτές να ξεφύγει και το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό που μας ενδιαφέρει και περισσότερο.

Είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου οι καταστάσεις που ζουν οι ποδοσφαιριστές στα ερασιτεχνικά γήπεδα, αφού αναγκάζονται να προπονούνται χωρίς αποδυτήρια και χωρίς να έχουν την δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο μετά την εξαντλητική τους προπόνηση, ιδιαίτερα την περίοδο της προετοιμασίας που διανύουμε και η οποία είναι σε καθημερινή βάση.

Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην έναρξη μιας προπόνησης αφού φροντίζουν να έρθουν έτοιμοι και ντυμένοι, όσο στην λήξη αυτής που φεύγουν ιδρωμένοι και ταλαιπωρημένοι, με τους περισσότερους μάλιστα να έχουν μεταφορικό μέσο ένα μηχανάκι και να κινδυνεύουν να αρπάξουν ένα σοβαρό κρύωμα.

Και εντάξει τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και μπορεί να την γλιτώσεις από μια ίωση, τι θα γίνει από τους επόμενους μήνες και στην βαρυχειμωνιά ;

Είναι απολύτως σεβαστά τα πρωτόκολλα υγείας ώστε να ξεπεραστεί η πανδημία και να συνδυαστεί με την παρουσία μας και στα γήπεδα. Το κακό είναι όμως ότι και από Covid-19 να καταφέρουν να γλυτώσουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, δεν θα γλιτώσουν από την πνευμονία….