“Κλείδωσε” με τεράστιο διπλό την τετράδα ο Πανμοβριακός

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Πανμοβριακός μέσα στην Κάτω Αχαϊα απέναντι στην Αχαϊκή, η οποία ουσιαστικά του “κλειδώνει” την είσοδο του στα Play Off του πρωταθλήματος και τον κρατάει στην 2η θέση της βαθμολογίας που ισοβαθμεί με την Θύελλα Πατρών, έναν μόλις πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο.

Αντίθετα η Αχαϊκή έχασε “έδαφος” στην μάχη που δίνει με τον Διαγόρα για το “πλασάρισμα” στην πρώτη τετράδα και βρέθηκε πλέον στο -3 από την ομάδα των Βραχνεϊκων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν το δυνατό σουτ του Ρουμπάτου έξω από την περιοχή, εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Κωνσταντινόπουλος. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Δ. Κυριακόπουλο, ο Ρουμπάτος πήρε την κεφαλιά αλλά ο πορτιέρο της Αχαϊκής του είπε και πάλι “όχι”, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 13′ λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Μπαλασόπουλο από τα δεξιά να πασάρει στον Φωτόπουλο, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Πυρρή πριν γίνει επικίνδυνο για την εστία του Π. Κυριακόπουλου.

Στο 16′ λεπτό ο Ρουμπάτος έπιασε ένα δυνατό σούτ από τα αριστερά και πλάγια της εστίας του Κωνσταντινόπουλου, με την μπάλα να φέυγει ψηλά άουτ, ενώ στο 30′ λεπτό ακυρώθηκε τέρμα του Λαζανά για τους γηπεδούχους ως οφσάιντ.

Στο 41′ λεπτό το δυνατό σουτ του Φωτόπουλου έξω από την περιοχή πέρασε αρκετά ψηλά από την εστία του Π. Κυριακόπουλου, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 0-0.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Ρουμπάτος έβγαλε τετ α τετ τον Φραγκούλια, ο οποίος δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα τον Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 68′ λεπτό ο Πανμοβριακός είχε νέα καλή στιγμή πετύχει ακόμα ένα τέρμα, όταν στο φάουλ από τα αριστερά του Δ. Κυριακόπουλου, ο Κουλούρης έπιασε την κεφαλιά, η οποία όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντινόπουλου.

Τελικά ο Πανμοβριακός κατάφερε στο 62′ λεπτό να ανοίξει το σκορ, όταν από λάθος στο κέντρο των ποδοσφαιριστών της Αχαϊκής, η μπάλα έφτασε στον Λιάκο, ο οποίος με ωραία ενέργεια έφτασε στην μεγάλη περιοχή και με πλασέ έγραψε το 0-1 για την ομάδα του Ριόλου.

Ο Πανμοβριακός που ήταν εμφανώς καλύτερος στην επανάληψη, είχε νέα καλή στιγμή στο 71′ λεπτό με το σουτ του Λιάκου να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κωνσταντινόπουλου, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα, ο Τσιρίκος τροφοδότησε ωραία τον Ρουμπάτο, ο οποίος όμως και πάλι νικήθηκε από τον Κωνσταντινόπουλο που έδιωξε σωτήρια.

Το τελικό σφυρίγμα της Ελένης Αντωνίου βρήκε μεγάλο νικητή τον Πανμοβριακό, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο Λάππα, ενώ η Αχαϊκή θα υποδεχθεί σε ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι την Θύελλα Πατρών.

Αχαϊκή (Γ. Λαγός): Κωνσταντινόπουλος, Πλέγας, Σμπόρας, Κλήσης, Καούρης (57′ λ.τ. Ταπεινός), Παναγιωτόπουλος, Μπαλασόπουλος, Μπίκος (78′ Κανελλόπουλος), Καζαντζής, Φωτόπουλος, Λαζανάς (66′ Μπραντάν)

Πανμοβριακός Ριόλου (Θ. Παπουτσής) : Π. Κυριακόπουλος, Βλάχος, Δ. Κυριακόπουλος, Πυρρής, Κοκκίνης, Καρακάσης, Λιάκος (85′ Παπαδάτος), Τσιρίκος (82′ Παναγόπουλος), Ρουμπάτος (82′ Παναγάκης), Κουλούρης (90′ Κάτσενος), Φραγκούλιας