“Κλείδωσε” την τετράδα ο Προμηθέας

Αδελφική υπόθεση ήταν η νίκη για την ομάδα του Προμηθέα η οποία χαμογέλασε σε ένα ακόμα ματς θρίλερ και με κορυφαίους τα αδέλφια Γκραντ νίκησε εκτός έδρας με 73-70 το Περιστέρι για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ένα αποτέλεσμα που τον βάζει πλέον για τα καλά στο κόλπο της 3ης θέσης της κανονικής περιόδου.

Τον τίτλο του κορυφαίου για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, μοιράζονται ο Τζέριαν Γκράντ με 20 πόντους, 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ , ενώ από κοντά ακολούθησε και ο αδελφός του Τζεράι, με 21 πόντους και πολύ καλή δουλειά ιδιαίτερα στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο. Σημαντική και η βοήθεια από τον Αγκμπελίζ με 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και καλή άμυνα. Πλέον το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά επικεντρώνεται στην μάχη της Ρόδου την Τετάρτη (7/4,15:00) απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες έριξαν το βάρος στις άμυνες τους και έτσι το σκορ έμεινε χαμηλά στην αρχή, με το Περιστέρι να πηγαίνει σε γρήγορο ρυθμό και να προηγείται με 4-3 στο 2΄ και 7-5 στο 4΄ με την πατρινή ομάδα να δυσκολεύεται να σκοράρει έχοντας χαμηλά ποσοστά ευστοχίας. Eίναι ενδεικτικό πως μετά από 5,5 λεπτά, για την ομάδα του Γιατρά είχαν σκοράρει μόνο οι Δ. Αγραβάνης και Τζέριαν Γκραντ με τα συνολικά ποσοστά τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντά να παραμένουν χαμηλά. Οι οδηγίες του πατρινού τεχνικού, αλλάξαν την εικόνα του Προμηθέα, αφενός βελτιώθηκε στη άμυνα κλείνοντας τον Τσαϊρέλη και αφετέρου είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση με τον Δ.Αγραβάνη να βοηθά να έρθει η ισοφάριση (13-13) στο 8΄. Στο τελευταίο δίλεπτο υπήρχε ντέρμπι, οι δυο ομάδες με αρκετά λάθη εκατέρωθεν δεν μπόρεσαν να πάρουν μεγάλο προβάδισμα με τον Προμηθέα να πηγαίνει στο τέλος του 10λεπτου με 17-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «Προμηθείς» μπήκαν πιο ζεστά, τα αδέρφια Γκραντ είχαν βρει λύσεις στην επίθεση όμως το ίδιο ίσχυε και για το Περιστέρι με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να συμβαδίζουν (24-24 στο 12΄) στα πρώτα λεπτά. Με πρωταγωνιστή τον Τζέριαν Γκραντ η πατρινή ομάδα πήρε προβάδισμα με 29-26 και 32-28 στο 16΄ δείχνοντας πως έχει βρει ρυθμό και παράλληλά είχε κλείσει τα ατού του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, έτρεξαν ένα σερί 6-0, προσπερνώντας με 36-35 στα 30΄δευτερα πριν το τέλος χάρη στον Τσαϊρέλη και παράλληλα μπλοκάραν τον Προμηθέα που έμεινε χωρίς πόντο για 2,5 λεπτά. Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν, ο Τζεράι Γκραντ με καλάθι διαμόρφωσε το 36-37 στο τέλος του ημιχρόνου καθώς το Περιστέρι αστόχησε στην τελευταία επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν με πολύ γρήγορο ρυθμό, όμως αυτή που είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ήταν ο Προμηθέας ο οποίος χάρη στο δίδυμο Αγκμπελίζ-Τζέριαν Γκραντ «έτρεξε» ένα σερί 10-2 και πήρε προβάδισμα με 9 πόντους (47-38) στο 23΄. Η καλή άμυνα για το συγκρότημα του Γιατρά, με τους Τζεράι Γκραντ και Αγκεμπλίζ να καθαρίζουν τα ριμπάουντ άφησε το Περιστέρι με μόλις 4 πόντους στο πρώτο 5λεπτο και η πατρινή ομάδα έχτισε μια διαφορά κοντά στους 10 πόντους (42-51 στο 25΄ και 44-55 στο 27΄). Οι γηπεδούχοι τα είχαν βρει σκούρα επιθετικά, από την περιφέρεια πολλά χαμένα σουτ και παράλληλα προβλήματα στη ρακέτα του Προμηθέα με τους «ψηλούς» των Αχαιών να κάνουν εξαιρετική δουλειά και τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν με +7 (57-50) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με γρήγορο σερί 5-0 και έφτασαν τη διάφορά στο +12 (62-50) όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και απάντησαν με δικό τους σερί 7-0 για να γίνει το 57-62 στο 33΄. H πατρινή ομάδα έμεινε χωρίς πόντο για 3 περίπου λεπτά όμως ,με τις αλλαγές του Γιατρά βρήκε λύσεις από τον Τζεράι Γκραντ ο οποίος με 4 συνεχόμενους πόντους έδωσε πάλι «αέρα» 7 πόντων (66-59) στο 35΄. Οι δυο ομάδες έκανε συνεχόμενα λάθη με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει χαμηλά, το Περιστέρι όμως έκανε νέα αντεπίθεση και μείωσε σε 66-63 στο 37΄ και σε 68-66 ένα λεπτό πριν το φινάλε. Ο Προμηθέας όμως κράτησε την ψυχραιμία του και με τον Τζέριαν Γκραντ να κάνει μεγάλο ματς στο τέλος, πήρε προβάδισμα με 70-66 στα 44΄΄. Το Περιστέρι μείωσε σε 70-68 , ο Γκραντ όμως ήταν ψύχραιμος, έκανε το 68-72 με 2 βολές στα 29΄΄ πριν το φινάλε και στη συνέχεια τα χαμένα τρίποντα από το Περιστέρι δεν άλλαξαν τίποτα με το τελικό 73-70 να έρχεται με το κάρφωμα του Τζόουνς στα τελευταία δευτερόλεπτα.

3137034

«Σήμερα κερδίσαμε, αλλά όλα θα κριθούν στα playoffs, τώρα αρχίζουμε δουλειά για το παιχνίδι στη Ρόδο. Ο Άνταμς αντιμετωπίζει ένα προσωπικό πρόβλημα, έχει υπογράψει και όταν είναι έτοιμος θα είναι μαζί μας. Είμαστε πολύ τυχεροί φέτος με όλα αυτά τα προβλήματα…», δήλωσε ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς με χιουμοριστική διάθεση όσον αναφορά την έλευση του νέου αποκτήματος της ομάδας.