Κλείστε τα αυτιά σας στην ονοματολογία

Eπανέρχομαι λίγες ημέρες μετά το τελευταίο μου άρθρο, αφού διαβάζω, ακούω, βλέπω διάφορα γύρω από το ρεπορτάζ της Παναχαϊκής, αλλά από τα επίσημα χείλη των ανθρώπων της ΠΑΕ, βγαίνουν ελάχιστα προς τα έξω. Καταρχήν, ο πρόεδρος Γιώργος Μπάρλος δεν έχει δηλώσει κάπου ότι συνεχίζει τη νέα χρονιά. Ναι, μεν ψάχνεται και γίνονται «κρούσεις» δεξιά και αριστερά, αλλά επίσημα δεν έχει βγει να κάνει την παραμικρή δήλωση.

Η στάση του προέδρου δεν σας έχει προβληματίσει όλο αυτό το διάστημα; Δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, μην προτρέχετε και μην θεωρείται τίποτα δεδομένο, το είχα γράψει και το ξαναγράφω. Δεν έχει πάρει απόφαση παραμονής στο σύλλογο και μέχρι να το κάνει πρέπει να κρατάμε «μικρό καλάθι».

Ναι, γίνονται «κρούσεις» αυτό ισχύει. Κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει επί του παρόντος. Μέχρι και τα ονόματα των Κώστα Κατσουράνη, Γιώργου Φωτάκη, όπως πληροφορείται το patragoal.gr για τη θέση του τεχνικού διευθυντή «έπεσαν στο κενό». Μάλιστα στην Κρήτη γράφτηκε το όνομα του Κώστα Στεφανή, κάποιοι άλλοι βέβαια χρησιμοποιούν το όνομα της Παναχαϊκής για να βγουν από την αφάνεια.

H Παναχαϊκή θα πληρώνει για καιρό τις συνεχόμενες σεζόν που με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους πέρασε πολύ κάτω από τον πήχη. Θα τις πληρώνει με γκρίνια με το παραμικρό και παντελή έλλειψη ψυχραιμίας. Θα τις πληρώνει με το αναδεικνύουμε σε θέμα ζωής και θανάτου, το αν η ομάδα θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα.

Η Παναχαϊκή έχει κάνει λάθη πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά έχει κάνει και τα σωστά. Το παν είναι να προστατέψει τα αποτελέσματα των σωστών της κινήσεων, να εκτιμήσει σωστά τις λάθος και να προβεί ψύχραιμα και όποτε υπάρχει η ασφάλεια πως μπορεί να κάνει την κίνηση που χρειάζεται με τον τρόπο και το περιεχόμενο που πρέπει.