Κυπελλούχος Ηλείας για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟ Βάρδας

Το Κύπελλο Ηλείας για πρώτη φορά στην ιστορία του κατάφερε να κατακτήσει ο ΠΑΟ Βάρδας, αφού επικράτησε στην παράταση με 3-1 του Αίαντα Γαστούνης, σε ένα παιχνίδι που η κανονική του διάρκεια έληξε με 1-1.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Ανδραβίδας, με την πρώτη καλή στιγμή να την έχουν ο ΠΑΟ Βάρδας στο 15’ λεπτό, όταν σε κάθετη πάσα του Λαθύρη, ο Κουλούρης με σούτ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Καρακίτσου.

Στο 17’ λεπτό το σουτ του Βασιλικόπουλου πέρασε άουτ, ενώ στο 21’ λεπτό ο Αίαντας έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ α τετ του Σταθάτου, με τον Βορύλλα να μπλοκάρει την μπάλα.

Η ομάδα της Γαστούνης κατάφερε να προηγηθεί στο 23’ λεπτό, όταν σε ατομική προσπάθεια ο Θεοδωρόπουλος έδωσε έτοιμο γκόλ στον Σταθάτο για το 0-1.

Μάλιστα στο 26’ λεπτό ο Αίαντας έχασε νέα αυκιαρία για το 0-2, με το σουτ του Βράπι να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟ Βάρδας κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 34’ λεπτό, όταν ο Θεοδωρόπουλος ανέτρεψε τον Πολίτη, με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή των «ταύρων» να ευστοχεί στην εκτέλεση του πέναλτι.

Στο 41’ λεπτό το σουτ του Τσακοπιάκου για λογαριασμό του Αίαντα πέρασε άουτ, ενώ και στο 53’ λεπτό ο ΠΑΟ Βάρδας είχε καλή στιγμή με τον Λαθύρη που σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 59’ λεπτό η Βάρδα είχε νέο δοκάρι σε δυνατό σούτ του Μαυρόπουλου, ενώ στο 82’ λεπτό ο Βορύλλας έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Παπασπηλιόπουλου.

Στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας ο Αίαντας είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει τον τίτλο, όταν ο Βορύλλας έχασε την μπάλα, αλλά ο Δούλος που έπιασε το σούτ δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο του ΠΑΟ Βάρδας, ο οποίος έκανε απίθανη απόκρουση.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και στο 94’ λεπτό ο Πυρρής μεκεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκόρ τον ΠΑΟ Βάρδας, ενώ στο 107’ λεπτό ο ίδιος ποδοσφαιριστής μετά από ασίστ του Κουλούρη, διαμόρφωσε το 3-1 και χάρισε το Κύπελλο Ηλείας στην ομάδα της Βάρδας.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ : Βορύλλας, Διονυσόπουλος, Μαυρόπουλος (77′ Φερεκίδης), Σακελλαρόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Πολίτης, Λιόσης, Πυρρής, Κουλούρης (111′ Παλούμπης), Λαθύρης (106′ Νικολακόπουλος), Τσιρίκος (66′ Σταυρόπουλος).

ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: Καρακίτσος, Στανής, Βασιλικόπουλος (117′ Παπασωτηρίου), Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Βράπι (117′ Μουτσάι), Γιαννακόπουλος (69′ Καράμπελας-117′ Λαγανόπουλος), Σταθάτος (117′ Μαργαρίτης), Δούλος, Θεοδωρόπουλος.