Μεγάλη νίκη για τον Εθνικό Πατρών στο ντέρμπι των Προσφυγικών (photos)

Γήπεδο Προσφυγικών: Παναγιώτης Σουτζόγλου

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Γεώργιος (Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, Τζήκας Βασίλειος)

Σκόρερ: 19′ Αναγνωστόπουλος, 23′ Λαζανάς, 85′ Σπανός Πεν – 85′ Τσίμπιτσης αποβολή

Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής για τον Εθνικό Πολύτεκνο, καθώς επικράτησε του ΑΠΣ Πάτραι με σκορ 3-0, για την 5η αγωνιστική του Β’ ομίλου της Α’ κατηγορίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Λάμπρου Γεροντίδη μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι ανοίγοντας το στο 19′ με τον Νίκο Αναγνωστόπουλο, ωστόσο πριν το γκολ ο Σταμάτης Σαρρής “έχασε” τον βασικό του στόπερ, καθώς ο Γιαννόπουλος τραυματίστηκε και βγήκε αναγκαστική αλλαγή μπαίνοντας στη θέση του ο μπακάλης, με τη γιατρό του αγώνα να λέει πως ο στόπερ του Πάτραι έπαθε διάστρεμμα.

Στη συνέχεια με μια στατική φάση ο Εθνικός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Λαζανά από τη μικρή περιοχή κάνοντας το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Πάτραι είναι αυτό που μπήκε δυναμικά στο ματς, χάνοντας ευκαιρίες για γκολ, είχε και δοκάρι στο 62′ με τον Σουγλέρη, ωστόσο ήρθε μια αντεπίθεση στο 85′ με τον Ανδρέα Σπανό, ο οποίος ανατράπηκε από τον Τσίμπιτση και κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του στόπερ του Πάτραι. Ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα κάνοντας το 3-0 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός θα δοκιμαστεί στο Σαραβάλι από τον Αχαϊκό, ενώ το ΑΠΣ Πάτραι υποδέχεται στα Προσφυγικά τη θύελλα Αιγίου

Το φίλμ του αγώνα

8′ Διακόπηκε το παιχνίδι για τραυματισμό του στόπερ του Πάτραι Γιαννόπουλο, οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει. Η ομάδα του Σταμάτη Σαρρή θα συνεχίσει για λίγο με 10 παίκτες μέχρι ο παίκτης να κάνει προθέρμανση και να μπει αλλαγή.
14′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, όταν ο Αναγνωστόπουλος έκανε το σουτ με φάλτσο από τα αριστερά, ο Φωτόπουλος εκτινάχθηκε και έκανε εξαιρετική απόκρουση.
19′ Γκοοολ για τον Εθνικό, όταν ο Σπανός έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Αναγνωστόπουλος υποδέχθηκε την μπάλα, έκανε το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
23′ Γκοοολ για τον Εθνικό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ προς στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει σε αμυντικούς και στη συνέχεια ο Λαζανάς από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
40′ Εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου με δυνατό σουτ από τα αριστερά, έκοψε σωτήρια η άμυνα την μπάλα σε κόρνερ.
51′ Μεγάλη ευκαιρία για το Πάτραι, όταν ο Γαβριήλ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Ούτσικας έκανε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά οι αμυντικοί έκοψαν την μπάλα πάνω στην γραμμή.
64′ Ευκαιρία για το Πάτραι να μειώσει στο σκορ, όταν ο Μπακάλης έκανε την κάθετη για τον Σουγλέρη, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
70′ Καλή φάση για τον Εθνικό, όταν ο Σπανός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το Σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
75′ Έπειτα από την ωραία εκτέλεση φάουλ του Νίκα, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Φωτόπουλου.
83′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για το Πάτραι, οταν εκτέλεσε το φάουλ ο Στανής, δεν έδιωξε καλά η άμυνα του Εθνικού και στη συνέχεια ο Σουγλέρης έκανε το σουτ αλλά οι αμυντικοί έκοψαν σωτηρια την μπάλα.
85′ Αποβολή για τον Τσίμπιτση για ανατροπή πάνω στον Σπανό και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. ο ίδιος ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 3-0.
90+5 Αποβολή για τον προπονητή του Εθνικού Λάμπρου Γεροντιδη, για διαμαρτυρία στον διαιτητή Παπαδόπουλο.

Συνθέσεις
Εθνικός Πατρών (Λάμπρος Γεροντίδης): Καλλιακμάνης, Βγενόπουλος (75′ Ψαθογιαννάκης), Τσίτσαρης, Ζησιμόπουλος, Νίκας, Χύσα, Σπανός, Χριστοδουλόπουλος, Μακρής (90+1 Μπένετος), Αναγνωστόπουλος (90+1 Σάκκος), Λαζανάς (73′ Σωτηρόπουλος)
ΑΠΣ Πάτραι (Σταμάτης Σαρρής): Φωτόπουλος, Στανής, Δημόπουλος, Νικολόπουλος (45′ Παπαγεωργίου), Γιαννόπουλος (13′ Μπακάλης / 86′ Δρουγούτης), Τσίμπιτσης, Γερογιάννης (45′ Ούτσικας), Ζελενίτσας, Σουγλέρης, Λαλούσης, Γαβριήλ (71′ Σπηλιωτόπουλος)

Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση