Ο εβδομαδιαίος έλεγχος των Αχαιών ποδοσφαιριστών: Ασίστ ο Μασούρας, ντεμπούτο ο Αντζουλάς

Η Σασουόλο πέτυχε μόλις την δεύτερη νίκη της στα τελευταία δέκα ματς αλλά παρέμεινε ζωντανή στην μάχη για την έβδομη θέση, καθώς επικράτησε με 3-2 της Βερόνα. Βασικός και αναντικατάστατος ο Γιώργος Κυριακόπουλος με την ομάδα του να βρίσκεται σταθερά στην 8η θέση πίσω από Λάτσιο. Μάλιστα στο 2-1 του Φίλιπ Ντούριτσιτς ξεκίνησε από ωραία προσπάθεια του Κυριακόπουλου από τα δεξιά.

Η Γκόρνικ του Γιάννη Μασούρα επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό επικρατώντας με 2-0 της Ζαγκλέμπιε με γκολ των Κράφτσικ (21΄) και Μανέ (65΄) και βρίσκεται σταθερά στην 5η θέση με 31 βαθμούς. Ο Πατρινός ποδοσφαιριστής ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του, κάνοντας για ακόμα ένα παιχνίδι πολλά σπριντ, ενώ με περίτεχνη ενέργεια από τα δεξιά, «σέρβιρε» στο Μανέ για το 2-0. Αξιοπρεπέστατη παρουσία είχε ο Πατρινός μπακ-χαφ γράφοντας πολλά χιλιόμετρα βοηθώντας πολύ στην άμυνα και στην επίθεση με τις μεταβιβάσεις και τις ατομικές του ενέργειες.

Ο Γιώργος Αντζουλάς, έκανε ντεμπούτο στην ενδεκάδα της Κοσέντζα για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σαλερνιτάνα (0-0) στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Serie Β. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός από τις Καμάρες, που έχτισε τ’ όνομά του αρχικά ως παίκτης των ακαδημιών του Πατραϊκού, στα χέρια του Γιάννη Παυλάκη, βοήθησε την ομάδα του να πάρει ένα σπουδαίο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή κόντρα στη Σαλερνιτάνα που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί την άνοδό της στα «σαλόνια» της Serie A΄.

Με δύο γκολ του Χάρις Σεφέροβιτς, ένα στο τελείωμα του πρώτου μέρους (42΄) και το άλλο στις αρχές του δεύτερου (52΄), αμφότερα από ασίστ του Ντιόγκο Γκονσάλβες, η Μπενφίκα νίκησε 2-0 στο «Ντα Λουζ» την Μποαβίστα κι έφτασε στην τρίτη θέση την Πόρτο, με παιχνίδι περισσότερο. Ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής, Ανδρέας Σάμαρης ήταν εκτός αποστολής, καθώς δεν υπολογίζεται από τον Ζόρζε Ζεσούς.

Στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης με το ΝΠΣ Βόλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ευθύμης Χριστόπουλος. Ήταν η τελευταία κίνηση του Χιμένεθ από τον πάγκο. Πρόλαβε να κάνει μια καλή ενέργεια από την δεξιά πλευρά και να βγάλει μια σέντρα, την οποία όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Μαχαίρας.

Χρειάστηκε να περάσουν 11 αγωνιστικές και να απουσιάσουν κομβικοί παίκτες, για να θυμηθεί ο Αστέρας το τι σημαίνει ήττα. Ο Χριστόπουλος, ο MVP του 1-1 με τον Ατρόμητο βρέθηκε για δεύτερο σερί ματς στην ενδεκάδα και είναι δεδομένο πως θα πάρει συμμετοχές στα πλέι οφ που ακολουθούν.

Ο Κώστας Ρουγκάλας επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας του Διαγόρα Ρόδου και αγωνίστηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς με τον Απόλλων Λάρισας. Δυστυχώς γι΄αυτόν ηττήθηκε η ομάδα του. Ως αλλαγή πέρασε στον αγώνα ο Αλέξανδρος Σμυρλής παίρνοντας τη θέση του Αλάεθ, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα επιθετικά. Βασικός και αναντικατάστατος ο Αιγιώτης, Δημήτρης Σανδραβέλης, στο 55ο λεπτό πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τους Λαρισαίους, ο Καλαβρυτινός, Θανάσης Δημήτρουλας.

Ένα ημίχρονο αγωνίστηκε ο Γιάννης Γκοτσούλιας με τη φανέλα του Ιωνικού στα Τρίκαλα. Στο 11ο λεπτό ο πρώην παίκτης του Παναιγιαλείου απείλησε με σουτ, ενώ στο 43΄ είχε μια καλή κεφαλιά που μπλόκαρε ο Γιακουμής. Μοιραία βγήκε αλλαγή στο ημίχρονο, αφού η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 και τη θέση του πήρε ο Σενεγαλέζος Νιάσε για να γίνει η ομάδα της Νίκαιας πιο επιθετική.

Βασικός με πολύ καλή παρουσία ήταν ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης. Το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ. Δημιούργησε καλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στο 16΄ και στο 44΄, ενώ στο 62’ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ. Μέχρι το 63ο λεπτό αγωνίστηκε ο Κώστας Πλέγας και ενώ το σκορ ήταν 0-0. Έδωσε τη θέση του στο Δημητριάδη ο οποίος λίγο αργότερα έκανε τη σέντρα και ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στους Χανιώτες.

Δεν αγωνίστηκαν, εκτός αποστολής

Στον πάγκο της ΑΕΚ χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο Αιγιώτης Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος στο ματς με το ΝΠΣ Βόλο. Εκτός αποστολής στη Λαμία ο Κώστας Σταμούλης. Στον πάγκο άφησε για ακόμα ένα ματς του Παναθηναϊκού τον Ανδρέα Αθανασακόπουλο ο Λάζλο Μπόλονι. Eκτός αποστολής ο Βασίλης Αθανασίου για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στον πάγκο κάθισε ο γκολκίπερ Νίκος Παπαδόπουλος στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.