Ο τελευταίος… χορός στη Γ΄ Εθνική, τα σενάρια!

Σήμερα, Τετάρτη διεξάγεται η τελευταία (13η) αγωνιστική στον 9ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5μ.μ..

Η Ζάκυνθος φιλοξενεί την Αχαϊκή και το Διαβολίτσι περιμένει τον Διαγόρα Βραχνεΐκων, οπότε σε αυτά τα παιχνίδια θα κριθεί η πρώτη θέση και η παραμονή, εκτός βέβαια συγκλονιστικού απροόπτου.

Για να χάσει αυτό το πρωτάθλημα η Ζάκυνθος θα πρέπει να γίνουν φοβερά και τρομερά πράγματα! Δηλαδή η Ζάκυνθος να ηττηθεί από την Αχαϊκή με 2 γκολ διαφορά  και ταυτόχρονα ο Διαγόρας Βραχνεϊκών να κερδίσει μέσα στο Διαβολίτσι με 2 γκολ διαφορά. Το ματς της Ζακύνθου με την Αχαϊκή, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους δύο αλλά για και για αρκετές ομάδες που στην κυριολεξία καίγονται για βαθμούς. Το γκολ- αβερέιτζ θα παίξει σημαντικό η μάλλον καταλυτικό ρόλο αν συμβεί αυτό το σενάριο.

Η νίκη της Αχαϊκής επί του Διαβολιτσίου με 2-1 αναπτέρωσε τις ελπίδες των “καναρινιών” . Και οι δύο ομάδες έχουν από 16 βαθμούς, μόνο που η Αχαϊκή παίζει στη Ζάκυνθο και το Διαβολίτσι στην έδρα του με τον Διαγόρα. Στο γκολ- “αβερέιτζ” το Διαβολίτσι είναι στο (13-14) (-1) και η Αχαϊκή στο (8-9) (-1), κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ τω δύο. Με νίκη Διαβολιτσίου και ήττα ή ισοπαλία Αχαϊκής στη Ζάκυνθο πέφτει η Αχαϊκή. Αν έρθει “Χ” η Αχαϊκή και “Χ” το Διαβολίτσι, τότε περιπλέκεται πιο πολύ η κατάσταση καθώς μετά θα παίξει ρόλο η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Στο κόλπο της παραμονής εκτός από τις δύο ομάδες βρίσκεται και ο ΠΑΟ Βάρδας. Η ομάδα της Βουπρασίας έκανε το ρεπό της και έχει παραμείνει στους 17 βαθμούς! Ο ΠΑΟΒ την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στην Ναύπακτο με τον Αστέρα! Αν κερδίσουν οι πράσινοι τότε θα μείνουν και τη νέα χρονιά!

Αν ηττηθούν και το Διαβολίτσι πάρει μόνο έναν βαθμό από τον Διαγόρα και η Αχαϊκή πάρει βαθμό από τη Ζάκυνθο, τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία με 17 βαθμούς με τον ΠΑΟΒ να έχει καλύτερο συντελεστή ((9-8) (+1) εκτός και εάν ο ΠΑΟΒ ηττηθεί με μεγαλύτερο σκορ από 2-0! Τότε ενδεχομένως να υποβιβαστεί η ομάδα της Ηλείας. Από εκεί και πέρα, Ναυπακτιακός Αστέρας με 19 βαθμούς, ο Αίας με 19 δεν κινδυνεύουν στην παρούσα φάση καθώς ακόμα και σε ισοβαθμία εχουν καλύτερο συντελεστή!

Τέλος, Ο Εθνικός Σκουλικάδου αν κερδίσει την Τετάρτη τον Παλληξουριακό καθαρίζει την παραμονή του! Στο μόνο σενάριο για να υποβιβαστεί ο Εθνικός είναι να ηττηθεί ή να φέρει ισοπαλία με το Ληξούρι και αυτόματα να κερδίσει το Διαβολίτσι τον Διαγόρα και η Αχαϊκή τη Ζάκυνθο.

Τετάρτη 23/6 – Ώρα 5μ.μ.

Αίας Γαστούνης-Πάμισος Μεσσήνης: Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας)
Ναυπακτιακός Αστέρας-ΠΑΟ Βάρδας: Θεοδώρου (Άρτας)
Διαβολίτσι-Διαγόρας Βραχνεΐκων: Κόκκορης (Αρκαδίας)
Ζάκυνθος-Αχαϊκή: Μπαϊλης (Πρέβεζας-Λευκάδας)
Θύελλα Πατρών-Τσιλιβή: Καζανάς (Αιτωλοακαρνανίας)
Εθνικός Σκουλικάδου-Παλληξουριακός: Φωκάς (Αχαίας)
Ρεπό: Παναιγιάλειος