Παράταση για την εφαρμογή των νόμων, χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων μετά τις αντιδράσεις

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε ραδιοφωνική συνέντευξη έκανε γνωστό ότι δόθηκε παράταση ως τις 31 Αυγούστου για την εφαρμογή των νόμων χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων από τα ερασιτεχνικά σωματεία, με εγγραφή στο Μητρώο.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με συνέπεια να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε τα σωματεία που επιθυμούν να εγγραφούν στο Μητρώο.

«Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν, απεναντίας θέλουμε να επικρατεί τάξη και διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα. Θέλουμε το νοικοκύρεμα στον αθλητισμό. Και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να νομιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία» είπε ο Λ. Αυγενάκης.

Πρόσθεσε ότι στο σχέδιο νόμου, το οποίο ετοιμάζεται να βγει τις επόμενες ημέρες στη διαβούλευση, θα περιλαμβάνεται σχετική διάταξη που θα θέτει ως χρονικό όριο την 31η Αυγούστου, «ώστε η νέα αγωνιστική περίοδος, από το φθινόπωρο, να ξεκινήσει απρόσκοπτα και νοικοκυρεμένα». Ο υφυπουργός ζήτησε από τους δήμους, τις περιφέρειες, τις διοικήσεις των εθνικών αθλητικών κέντρων της ΓΓΑ και τους διοικητικούς παράγοντες των σωματείων να βοηθήσουν στο νοικοκύρεμα που επιχειρεί η κυβέρνηση.