Σημαντικό διπλό για το Ζαβλάνι και επιστροφή στις νίκες

Σε ένα όμορφο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, το Ζαβλάνι επικράτησε του Φοίνικα Αγυιάς με 1-2 και επέστρεψε στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα του β’ ομίλου της Γ’ Κατηγορίας.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο του Προαστείου, με αρκετό αέρα να δυσκολεύει τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, οι οποίες όμως έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και έδειξαν ότι θα είναι από τις ομάδες που θα κυνηγήσουν την πρώτη τετράδα που οδηγεί στα Play-Off ανόδου.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τον υπέρ τους αέρα και μπήκαν καλύτερα στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, έχοντας και μια καλή στιγμή σε φάουλ του Ν. Θεοδωρόπουλου που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Αγοράκης.

Το Ζαβλάνι το οποίο αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις, κόντρα στην ροή του αγώνα, κατάφερε στο 17′ λεπτό να πάρει το προβάδισμα, όταν σε ωραία προσπάθεια και σέντρα του Μπισμπίκη από τα δεξιά, ο Σ. Ασημακόπουλος έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, βάζοντας μπροστά στο σκόρ την ομάδα του Ανδρέα Σέρρου.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν νέο λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων στο 40′ λεπτό, διπλασιάζοντας τα τέρματα τους με σκόρερ τον Καρπάνο και πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με το υπέρ τους 0-2.

Στην επανάληψη το Ζαβλάνι ήταν καλύτερο, εκμεταλλεύτηκε τον ευνοικό αέρα που είχε υπέρ του, έχασε καλές ευκαιρίες να διευρύνει το σκόρ και να “καθαρίσει” πιο νωρίς το παιχνίδι.

Στο 55′ ο Μπισμπίκης από καλή θέση σούταρε άουτ, ενώ στο 59′ και μετά από ωραία συνεργασία, ο Καρπάνος με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέντο.

Οι “κόκκινοι” είχαν νέα καλή στιγμή στο 70′ με το σούτ του Κούντα, αλλά και στο 78′ με τον Κωστόπουλο, ο οποίος νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Μπέντο.

Ο Φοίνικας Αγυιάς ανέβασε στο τελευταίο δεκάλεπτο την απόδοση του με στόχο να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα, απείλησε στο 83′ λεπτό με χλιαρό πλασέ του Μαραγκού που μπλόκαρε ο Αγοράκης, ενώ κατάφερε να κάνει το παιχνίδι “θρίλερ” μέχρι το τέλος του, αφού στο 87′ λεπτό ο Λουκαϊδης με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων για την ισοφάριση, το σκόρ δεν άλλαξε και το Ζαβλάνι πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια αρκετά καλή ομάδα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ανδρέας Σέρρος αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ζαβλανίου για λόγους ανωτέρας βίας, με τους “κόκκινους” να είναι σε αναζήτηση νέου τεχνικού

Φοίνικας Αγυιάς (Χ. Γιαννούλης) : Μπέντο, Ν. Θεοδωρόπουλος, Παπαλεξόπουλος (77’ Κολιός), Παπαδόπουλος (59’ Λουκαϊδης), Σ. Ασημακόπουλος (46’ Ηλιόπουλος), Νικολακόπουλος, Καραμπάτσης (77’ Χ. Θεοδωρόπουλος), Ανδρεόπουλος (69’ Κουμεντάκος), Μαραγκός, Νικολαϊδης, Παππάς
ΑΠΣ Ζαβλάνι (Α. Σέρρος) : Αγοράκης, Μούκας, Χριστόπουλος, Τόλης (62’ Ζησιμόπουλος), Μπαρλής, Παπασπυρόπουλος (82’ Τρομπούκης), Καρπάνος (62’ Κωστόπουλος), Μπακούρος, Χότζα, Γραμματικόπουλος (62’ Κούντας), Μπισμπίκης (73’ Μπασιλάρης)