Στην Αίγυπτο η Μεσίρη για νέες διακρίσεις

Από την Αίγυπτο ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2024 για συνολικά επτά Έλληνες αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο του Καΐρου από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Την ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), Αλκίνοος Γραικός (πλάγιος ίππος), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Στέφανος Τσολακίδης (δίζυγο), Απόστολος Κανέλλος (μονόζυγο) στους άνδρες και η Πατρινή αθλήτρια Αθανασία Μεσίρη (άλμα, έδαφος), Μαγδαληνή Τσιώρη (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας) στις γυναίκες.

Στο πλευρό της νεαρής ταλαντούχας αθλήτριας βρίσκεται πάντα η κορυφαία εταιρεία πετρελαιοειδών, λιπαντικών, εκμετάλλευσης πρατηρίων υγρών καυσίμων και πρατηρίων υγραερίου Autogas Westenergy και ο ιδιοκτήτης της κ. Σπύρος Δήμου που στηρίζει έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια το αθλητισμό της περιοχής τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Μαζί τους θα βρίσκονται οι προπονητές Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Ηλίας Τσοπάνογλου και οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Ιουλία Παλαμάρα.

Η Πατρινή αθλήτρια Αθανασία Μεσίρη με τον προπονητή της Ηλία Τσοπάνογλου κατά την αναχώρησή της για Αίγυπτο

Στον πρώτο φετινό αγώνα της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων, οι Έλληνες εκπρόσωποι θα παρουσιάσουν τα καινούργια προγράμματά τους, με στόχο να έχουν επιτυχημένες εκτελέσεις και να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο «τοπ 16» των οργάνων που συνοδεύεται από πόντους στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη με τα πέντε πρώτα όργανα (ΑΝΔΡΕΣ: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (16/02) με τα υπόλοιπα (ΑΝΔΡΕΣ: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: δοκός ισορροπίας, έδαφος).

Σε δύο σκέλη θα διεξαχθούν, αντίστοιχα, και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο (17/02) και την Κυριακή (18/02).