Στην Τζένοα δοκιμάζονται δύο Πατρινοί τερματοφύλακες

Στη Γένοβα η αποστολή της Athens Goalkeepers Academy για το 20ό εκπαιδευτικό ταξίδι της ιστορίας της.

Στο προπονητικό κέντρο της Genoa CFC, στη Βορειοδυτική Ιταλία, έχει καταλύσει από το βράδυ της Παρασκευής και για μία εβδομάδα (9-16/2/2023) η αποστολή της Athens Goalkeepers Academy και του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων.

Αποστελεί τη συνέχεια του προγράμματος εκπαίδευσης και αξιολόγησης που διεξήγαγε ο επί σειρά ετών GK Coach της Τζένοα, Luca De Pra, στο ”3ο Πανελλήνιο Camp Τερματοφυλάκων και Προπονητών” της Athens Goalkeepers Academy, τον Δεκέμβριο του 2023, στην Αθήνα.

Έξι από τους goalkeepers εκείνου του Camp έλαβαν επίσημη πρόσκληση από τον πολύπειρο Ιταλό προπονητή τερματοφυλάκων και τον σύλλογο της Serie A, ώστε να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της Τζένοα για μία εβδομάδα, να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς την ποδοσφαιρική φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειάς της ομάδας, να έρθουν σε επαφή με την ιταλική κουλτούρα και να αξιολογηθούν περαιτέρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 6 αθλητές προέρχονται από τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, οι 2 εξ αυτών μένουν στην Αττική και εκπαιδεύονται καθημερινά από την Athens Goalkeepers Academy, άλλοι 2 προέρχονται από τα Χανιά και τη συνεργαζόμενη στο Πανελλήνιο Δίκτυο Τερματοφυλάκων, GK Goalkeeper Academy, ενώ οι άλλοι δύο είναι από τον Νομό Αχαΐας.

Πρόκειται για τον Ευθύμη Σπούδα του Άτλαντα Πατρών και τον Γιώργο Τσιρίνη του Άρη Πατρών. Την αποστολή στη Γένοβα συνοδεύει ο Επικεφαλής της Athens Goalkeepers Academy, Χρήστος Λάμπρου.