Στις 10 Σεπτεμβρίου το σεμινάριο και οι εξετάσεις των διαιτητών

Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Αχαΐας προετοιμάζεται για την εκκίνηση της νέας περιόδου αφού στα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα γίνει το ετήσιο σεμινάριο για τους μη αξιολογημένους διαιτητές που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι διαιτητές και οι παρατηρητές του Συνδέσμου.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν οι γραπτές εξετάσεις, αφού ήδη στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Αχαΐας έχουν αναρτηθεί 100 ερωτήσεις, κάποιες από τις οποίες θα είναι στις εξετάσεις που θα γίνουν δια ζώσης φέτος.

Είναι ερωτήσεις που περιλαμβάνουν όλους τους κανονισμούς και τις τροποποιήσεις ακόμα και για την περίοδο 2023-2024.

Τις επόμενες ημέρες τα μέλη της επιτροπής διαιτησίας θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του τομέα εκπαίδευσης Χρυσόστομο Μάνθο και τον συνεργάτη του Κώστα Μεσάζο για να συζητήσουν το πλάνο της νέας περιόδου και κυρίως να εξασφαλιστεί η όσο μεγαλύτερη προσέλευση διαιτητών στα εβδομαδιαία μαθήματα, αφού πέρυσι η εικόνα ήταν απογοητευτική.

Βαρύτητα θα πέσει φέτος και στο κομμάτι των παρατηρητών ώστε να διαπιστώνουν σωστά τα λάθη των διαιτητών στα παιχνίδια και να βοηθάνε στην βελτίωση και εξέλιξη τους.