Στον πολιτικό στίβο και ο Δ. Σαρρής!

Έξι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο της παράταξης σπιράλ του υποψήφιου δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για δυο γυναίκες και τέσσερις άνδρες, καταξιωμένους και καταξιωμένες επιστήμονες, επαγγελματίες, καθηγητές και ελεύθερους επαγγελματίες, με σημαντική προσφορά στην κοινωνία, έτοιμους να προσφέρουν και στην τοπική αυτοδιοίκηση και το δήμο της Πάτρας. Ανάμεσά τους ο “δικός μας” Δημήτρης Σαρρής ο οποίος τονίζει:

«Στρατηγική, προοπτική, ισότητα, ρότα ανάπτυξης για τον λαό»

«Όραμα. Αυτό ήταν που με ώθησε να συμμετάσχω σε αυτόν τον αγώνα. Αναφέρομαι στο όραμα του Πέτρου Ψωμά και των συνεργατών του για την αγαπημένη μας Πάτρα, η οποία χρειάζεται ανανέωση. Το σπιράλ αποτελείται από ανθρώπους που φέρουν νέες ιδέες από τον χώρο αναφοράς τους, τεχνογνωσία, μεράκι και όραμα ώστε να γίνει η πόλη μας πιο βιώσιμη.

Η προνομιακή γεωγραφική θέση που κατέχει ο Δήμος Πατρέων εξασφαλίζει την προοπτική να αποτελέσει προορισμό για όλους. Είναι λοιπόν χρέος μας, να αξιοποιήσουμε τα δυνατά του σημεία, να τα αναδείξουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την Πάτρα που ονειρευτήκαμε και αξίζουμε. Με την χαρισματική προσωπικότητα του Πέτρου και με στελέχη ταλαντούχα να τον πλαισιώνουν, είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δώσουμε υπόσταση στο όραμα που έχουμε για την πόλη μας. Η αλλαγή είναι μονόδρομος αν θέλουμε να αποκτήσουμε μια πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής. Και για να χρησιμοποιήσω ένα ποδοσφαιρικό όρο όπως συνηθίζω, πορευόμαστε «με χαμηλά την μπάλα». Με ταπεινότητα και ειλικρίνεια, χωρίς αλαζονεία και έπαρση.»

Ο Δημήτρης Σαρρής γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας από Έλληνες μετανάστες, κάνοντας την Πάτρα τη νέα του πατρίδα στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πατρών και ασχολείται με την ξενόγλωσση εκπαίδευση από το 1985 διατηρώντας δικό του Κέντρο Ξένων Γλωσσών στα Κάτω Συχαινά για πάνω από τρεις δεκαετίες. Υπήρξε
μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αχαΐας (PALSO/ΠΑΛΣΟ), με την ιδιότητα του γραμματέα.

Παράλληλα δραστηριοποιείται ενεργά με την αθλητική δημοσιογραφία ως ραδιοφωνικός παραγωγός αθλητικής εκπομπής και σχολιαστής αγώνων στον «ΣΠΟΡ FM» Πάτρας, ενώ έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε γνωστά δημοσιογραφικά μέσα της πόλης μας. Το 2014 διετέλεσε Διευθυντής τεχνικών λειτουργιών στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, έχει συμμετάσχει σε γραφεία τύπου μεγάλων διεθνών οργανώσεων, ενώ συχνά αναλαμβάνει την παρουσίαση αθλητικών εκδηλώσεων.

Είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας στην διοίκηση της οποίας είναι εκλεγμένο μέλος από το 2009. Από το 1997 έως το 2010 διετέλεσε πρόεδρος του Α.Ο. «Αμπελόκηποι» και είναι ένας εκ των ιδρυτών του πατρινού Συλλόγου Φιλάθλων της Λίβερπουλ. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο συμμετέχοντας στην ομάδα «Είδωλο». Είναι παντρεμένος με την Τζένη Στεργιάκη και πατέρας δύο κοριτσιών.