Στο ΣΕΦ για ότι καλύτερο ο Προμηθέας

Χωρισμένη σε πέντε ημέρες θα είναι η δράση της 4ης αγωνιστικής στο Top 6 και στα Play out της Stoiximan Basket League. Η αρχή θα γίνει αύριο (18/4, 17:15, ΕΡΤ3) στο ΣΕΦ όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Προμηθέα.

Ο Ολυμπιακός (2ος, 22-3) προέρχεται από την ήττα στο δευτεριάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR, αποτέλεσμα που σχεδόν εξανέμισε τις μαθηματικές πιθανότητες του για να πάρει την πρωτιά πριν τη διαδικασία των play off. Επιστρέφει αύριο στην έδρα του, εκεί όπου έχει απολογισμό 12 νικών σε 13 ματς αφού ηττήθηκε μόνο από τον «αιώνιο» αντίπαλο του στην 4η αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Από τότε μετράει 11 συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχος, εννιά για την κανονική περίοδο και δύο για το Top 6.

Ο Προμηθέας (4ος, 15-9) μπήκε σε αυτήν τη σειρά αγώνων με δύο εντός έδρας νίκες επί του Άρη Midea και του Κολοσσού H Hotels Collection. Έχοντας πια απόσταση δύο νικών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας, έχει εξασφαλίσει και την παρουσία του στην τετράδα πριν τα play off. Μακριά από το «Δ.Τόφαλος» έχει πάντως αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων (5-6)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο του στις έξι σεζόν συνύπαρξης του με τον Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Με τη νίκη της κανονικής περιόδου, έχει κάνει το 10/10 ως γηπεδούχος και μάλιστα οι εννιά από αυτές τις νίκες σημειώθηκαν με διψήφιες διαφορές, 12-43 πόντων.

Ο Προμηθέας έφτασε πιο κοντά από ποτέ στη νίκη μέσα στο ΣΕΦ, στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2018 όταν ένα τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στα 14’’ πριν το τέλος, έβγαλε τον Ολυμπιακό από τη δύσκολη θέση διαμορφώνοντας το τελικό 89-88. Σε εκείνο το παιχνίδι που έγινε στις 26 Μαΐου 2018, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με 22 πόντους στις αρχές του δεύτερου μέρους (60-38), όμως η αχαϊκή ομάδα επέστρεψε και διεκδίκησε τη νίκη.

Τι έγινε στην κανονική περίοδο: Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε την παράδοση που είναι με το μέρος του, κάνοντας το 2/2 στην πρώτη φάση της φετινής Stoiximan Basket League.

Στις 11 Νοεμβρίου επικράτησε με 92-75, στηριζόμενος στο δίδυμο του Τόμας Ουόκαπ (20π, 4/4δ, 4/5τρ, 3ρ, 3ασ, 2κλ) και του Μουσταφά Φαλ (15π, 7/7δ, 8ρ). Για τον Προμηθέα ξεχώρισαν ο Άντονι Κάουαν (20π, 9/10β, 3/5τρ, 9κ.φ.) και ο Χάντερ Χέιλ (13π, 4ρ, 3ασ).

Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πάτρα με το άνετο 81-57. Τον οδήγησαν ο Μόουζες Ράιτ (16π, 7/10δ, 6ρ) και ο Άλεκ Πίτερς (12π, 5ρ). Για τους γηπεδούχους προσπάθησε ο Χάντερ Χέιλ (14π, 4ρ, 4ασ).

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Ολυμπιακός – Προμηθέας 18-0

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Ολυμπιακός – Προμηθέας 10-0

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
2021-22 (1ος ημιτελικός): Ολυμπιακός – Προμηθέας 116-73

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2017-18 (Καν.Περίοδος): Ολυμπιακός – Προμηθέας 104-69 (Ο Κάιλ Ουίλτζερ είχε 23 για τον Ολυμπιακό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

  • Ένα κλέψιμο θα κάνει τον Τόμας Ουόκαπ τον 16ο στην ιστορία του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League, που θα φτάσει τα 100.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

  • Ο Σακίλ ΜακΚίσικ απέχει 22 πόντους από τους 500 στη Stoiximan Basket League. Είναι ένα milestone που έφτασαν 48 συνολικά, παίκτες του Ολυμπιακού και 25 ξένοι παίκτες του.
  • Ο Άλεκ Πίτερς έχει τις δύο καλύτερες, φετινές επιδόσεις βολών μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού. Είχε 9/9 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson για τη 13η και 8/8 στο εντός έδρας ματς της πρεμιέρας του Top 6 με τον Άρη Midea.
  • Ο Μουσταφά Φαλ έχει δύο από τις πέντε επιδόσεις απόλυτης ευστοχίας με επτά ή περισσότερες προσπάθειες για δύο πόντους. Είχε 7/7 δίποντα στο εντός έδρας ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα και στο εντός έδρας ματς με τον Άρη Midea για τη 12η αγωνιστική.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

  • Ο Ολυμπιακός κρατάει τις μεγαλύτερες επιδόσεις στα ριμπάουντ της σεζόν από τη 10η αγωνιστική και το εκτός έδρας παιχνίδι του με την Καρδίτσα Ιαπωνική, στο οποίο μέτρησε 58 και στις ασίστ με τις 31 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Κολοσσό H Hotels Collection.
  • Οι 4/16 βολές (25%) του εντός έδρας παιχνιδιού της 4ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό AKTOR, παραμένουν η χειρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

MILESTONE

  • Ο Άντονι Κάουαν βρίσκεται μπροστά σε ένα ξεχωριστό προσωπικό επίτευγμα. Ο Αμερικανός χρειάζεται οχτώ πόντους για να φτάσει τους 1.000 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

  • Τρεις από τις επτά επιδόσεις 30+ πόντων του φετινού Πρωταθλήματος ανήκουν σε παίκτες του Προμηθέα. Δύο σημείωσε ο Χάντερ Χέιλ και μία ο Άντονι Κάουαν.
  • Ο Νάσος Μπαζίνας με την 65η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League θα μείνει μόνος στην 7η θέση της σχετικής λίστας της αχαϊκής ομάδας, αφού θα ξεπεράσει τον Χρήστο Σαλούστρο.
  • Ο Χάιμε Ετσενίκε είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Ο Κολομβιανός σέντερ είχε 10+ πόντους συνολικά στα 16 από τα 20 παιχνίδια του.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

  • Ο Προμηθέας έχει το ρεκόρ ευστοχίας τριπόντων σε έναν αγώνα της φετινής Stoiximan Basket League. Εκτέλεσε με 58,06% (18/31) στο εντός έδρας παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna.
  • Τα 25 λάθη που είχε ο Προμηθέας στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό AKTOR στην 11η αγωνιστική, είναι η χειρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League.