Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για το γήπεδο του Ζαβλανίου

Συνάντηση εργασίας για την ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Ζαβλανίου πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Τάκη Αντωνόπουλου, στο γραφείο του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλου, στην Πάτρα.

Κατά τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να συνδράμει τις ενέργειες των Δήμων ώστε να υλοποιούνται έργα χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες, πολύ δεν περισσότερο για την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ενδεικτικά αναφέρθηκε η χρηματοδότησης ύψους 2 εκατ ευρώ που εξασφάλισε το 2021 η Περιφέρεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να ανακαινιστούν εννέα δημοτικά γήπεδα.

Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Γήπεδο Ζαβλανίου το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην αναζήτηση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του. Από την πλευρά της Περιφέρειας αποσαφηνίστηκε ότι καθοριστικής σημασίας για την επιλεξιμότητα είναι η ωριμότητα του έργου. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος Πατρέων χρειάζεται να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθούν χρηματοδοτικές πηγές που μπορεί να είναι το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (πρώην ΠΔΕ), χρηματοδοτικά προγράμματα υπουργείων, ή ακόμη και να ενταχθεί στην ΟΧΕ ΒΑΑ του Δήμου Πατρέων στην περίπτωση που το νέο γήπεδο είναι ειδικών προδιαγραφών ώστε να χρησιμοποιείται και για αγώνες ΑμΕΑ.

Πρίν δύο μήνες, θα θυμάστε ότι το PatraGoal ανέδειξε με ένα μεγάλο αφιέρωμα, το θέμα με τα γήπεδα “φαντάσματα” ολόκληρης της Αχαϊας, τα οποία παραμένουν εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένα. Είχαμε τονίσει μάλιστα ότι θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να δούμε να γίνονται κινήσεις από τους αρμόδιους για την ανακατασκεύη τους και κάποια από αυτά να ξαναπάρουν “ζωή”. Μακάρι να αποτελεί όλο αυτό την αρχή να δούμε και άλλες τέτοιες κινήσεις και σε άλλα γήπεδα του Νομού.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το συγκεκριμένο αφιέρωμα-αυτοψία που είχαμε κάνει