Τα “πράσινα” ρεπορτάζ στέλνουν τον Παναθηναϊκό στο Παμπελοποννησιακό

Μπορεί η διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου να μην έχει δεχτεί την παραμικρή προσέγγιση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ωστόσο τα “πράσινα” ρεπορτάζ εμπλέκουν ξανά το στάδιο της Πάτρας ως πιθανή έδρα του “τριφυλλιού” στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του trifilara.gr:

“Mετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Ολυμπιακό Στάδιο και το… ξεσπίτωμα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη εξαιτίας του προβλήματος που έχει προκύψει με το στέγαστρο Καλατράβα, οι Πράσινοι έχουν αιτηθεί στην UEFA την κατ΄εξαίρεση χρησιμοποίηση του “Απόστολος Νικολαΐδης” ως έδρας για τα παιχνίδια τους με τη Ρεν και τη Μακάμπι Χάιφα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ακόμα δεν έχει απαντήσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και εξετάζει το αίτημα των Πράσινων, καθώς υπάρχουν αρκετές ελλείψεις στην ιστορική έδρα του Τριφυλλιού αναφορικά με τα κριτήρια που έχει θέσει η UEFA για τους αγώνες του Europa League και τις ανάγκες που υπάρχουν για την τηλεοπτική μετάδοση, τους χορηγούς της Ομοσπονδίας και τα media.

Αν και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στο “στρατόπεδο” του Παναθηναϊκού για το θέμα της Λεωφόρου, καθώς δεν υφίσταται καμία ρεαλιστική εναλλακτική λύση εντός Αττικής (δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να δηλωθούν ως έδρες το “Γ. Καραϊσκάκης” και η “Αγιά Σοφιά”), στο… βάθος εξετάζεται η περίπτωση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου ως… ύστατη επιλογή σύμφωνα με πληροφορίες του “Τ”.

Το μεγαλύτερο γήπεδο της Πελοποννήσου βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά την ανακαίνιση που έγινε από το Δήμο Πατρέων και βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση με την Αθήνα, ενώ και η χωρητικότητα του (20.252 θέσεις) είναι ικανοποιητική.

Πάντως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για να χρησιμοποιηθεί η Λεωφόρος στα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν στη φάση των ομίλων του Europa League και θα πιέσουν στο μέτρο του δυνατού την UEFA, η οποία συνήθως δείχνει κατανόηση σε τέτοια θέματα.

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ως γηπεδούχος στο Παμπελοποννησιακό, καθώς είχε υποδεχθεί το 2006 τη Μέταλουργκ Ζαπορίζιε σε παιχνίδι για τον Α’ Γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.”