Τι αλλάζει με το μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και με τη χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης

Πηγή: mirrorsports.gr

Ομάδες εργασίας για την επανεξέταση του αθλητικού νόμου.

Σύμφωνα με την “Αυγή” νέος υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης φτιάχνει ομάδες εργασίας για να «επανεξετάσουν ενδελεχώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο σε κρίσιμες περιοχές του αθλητικού νόμου».

Ο Γ. Βρούτσης αποφάσισε να συσταθούν δέκα ομάδες εργασίας από τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και εκπροσώπους θεσμικών φορέων, που θα «επανεξετάσουν ενδελεχώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο σε κρίσιμες περιοχές του αθλητικού νόμου και θα υποβάλουν τις σχετικές προτάσεις εντός του προσεχούς τριμήνου».

Μητρώο αθλητικών σωματείων

Οι δύο από τις δέκα επιτροπές έχουν να κάνουν με το «περίφημο» μητρώο αθλητικών σωματείων, που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί επί τέσσερα χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό και που για να εφαρμοστεί χρειάστηκαν αλλεπάλληλες τροπολογίες στη Βουλή.

Η μία ομάδα εργασίας είναι «για την απλούστευση της διαδικασίας εγγραφής των αθλητικών σωματείων στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με την επανεξέταση των απαιτούμενων εγγράφων» και η δεύτερη «για την επικαιροποίηση και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας χορήγησης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, καθώς και των διαδικασιών συγχώνευσής τους, προκειμένου να μειωθεί το γραφειοκρατικό κόστος».

Κι άλλες ομάδες εργασίας αφορούν τομείς που η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν πήγαιναν καλά τα προηγούμενα χρόνια. Ετσι συστήνονται επιτροπές για την αναβάθμιση των κριτηρίων του συστήματος αξιολόγησης αθλητικών ομοσπονδιών «Χίλων», που αφορά την αξιολόγηση των αθλητικών ομοσπονδιών και το ποσό της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης, ανάλογα με τις επιτυχίες της χρονιάς, αλλά για την αναμόρφωση του πλαισίου οικονομικών ελέγχων των αθλητικών φορέων για τη χρήση της κρατικής χρηματοδότησης.