Τι λένε οι αριθμοί για το Λαύριο-Απόλλων Πατρών

Η αυλαία της προτελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan Basket League θα πέσει αύριο (17/3). Το τελευταίο από τα έξι παιχνίδια της θα είναι αυτό μεταξύ του Λαυρίου Megabolt και του Απόλλωνα Carna (20:15, ΕΡΤ3).

Το Λαύριο Megabolt (10ο, 7-13) προέρχεται από την ήττα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο πριν από το παιχνίδι στο ΣΕΦ, μέτρησε τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια που όχι μόνο το απομάκρυναν από την τελευταία θέση, αλλά το έβαλαν και στο «κάδρο» της εξάδας αφού μαθηματικά έχει πιθανότητες για το γκρουπ «1-6». Η ομάδα της Λαυρεωτικής έχει ρεκόρ 5-5 στην έδρα της οπότε το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα θα καθορίσει το πρόσημο που θα έχει ως γηπεδούχος στην κανονική περίοδο. Αν νικήσει τον Απόλλωνα Carna θα βάλει θετικό πρόσημο για 6η φορά στις εννιά σεζόν του στη Stoiximan Basket League.

Ο Απόλλων Carna (12ος, 3-17) μετράει έξι διαδοχικές ήττες, σερί που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του στη φετινή Stoiximan Basket League μετά από εκείνο των οχτώ ηττών που γνώρισε από τη 2η μέχρι και την 9η αγωνιστική. Οι «μελανόλευκοι» είναι μία από τις δύο ομάδες που δεν έχουν γευτεί τη χαρά μιας εκτός έδρας νίκης –η άλλη είναι η Καρδίτσα Ιαπωνική- και με το 0-10 της σεζόν, έχουν φτάσει τις 26 συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στην κατηγορία.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα ξεχωριστό στοιχείο χαρακτηρίζει αυτό το ζευγάρι αφού ουδέποτε νίκησε κάποιος φιλοξενούμενος. Οι έδρες έχουν κάνει το απόλυτο τόσο στο Λαύριο, όσο και στην Πάτρα. Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οχτώ από τα εννιά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, κρίθηκαν με διψήφιες διαφορές.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το παιχνίδι που έγινε για την περσινή σεζόν στο Λαύριο, όπου η τοπική ομάδα επικράτησε του Απόλλωνα Carna με 74-68 (Σίριλ Λάνγκεβαϊν 18π, 8/11δ, 6ρ, Αρ Τζέι Κόουλ 13π, 7ρ, 5ασ, 8κ.φ, Σάβιον Φλαγκ 10π, 15ρ, 6ασ, 7λ. – Αλόνσο Βερτζ 26π, 9/15δ, 6ασ, 4κλ, Νικ Γκρίφιν 12).

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Ο Απόλλων Carna διατήρησε το εντός έδρας αήττητο του απέναντι στο Λαύριο Megabolt και σημείωσε μία από τις τρεις, μέχρι τώρα, νίκες του στη σεζόν αφού επικράτησε με 71-54. Η αχαϊκή ομάδα κυριάρχησε στο παιχνίδι της 9ης Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο του πίσω στο σκορ ενώ προηγήθηκε ακόμη και με 21 πόντους, στο ντεμπούτο του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο της.

Κορυφαίοι του Απόλλωνα Carna ήταν οι Ρασάντ Βον (13π, 4ασ), Γάιος Σκορδίλης (10π, 4/5δ) και Χρήστος Σαλούστρος (10π, 9ρ). Από την πλευρά του Λαυρίου Megabolt είχαν ξεχωρίσει ο Ξαβιέ Καστανέδα (13π, 3/6τρ) και ο Καλίντ Μουρ (10π, 10ρ, 3ασ).

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Λαύριο Megabolt – Απόλλων Carna 4-5

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT 
Λαύριο Megabolt – Απόλλων Carna 4-0

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ 
2015-16: Λαύριο Megabolt – Απόλλων Carna 80-64
2021-22: Λαύριο Megabolt – Απόλλων Carna 82-66

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ 
2022-23: Λαύριο Megabolt – Απόλλων Carna 74-68 (Ο Αλόνσο Βερτζ είχε 26 για τον Απόλλωνα Carna)

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* 10 ριμπάουντ χωρίζουν τον Θοδωρή Ζάρα από τα 500. Ο έμπειρος γκαρντ-φόργουορντ μετράει 490 σε 379 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League (1,29 μέσος όρος).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Με την 380ή εμφάνιση του στην κατηγορία, ο Θοδωρής Ζάρας θα ξεπεράσει τον Αντώνη Ασημακόπουλο και θα μείνει μόνος στη 18η θέση του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

* Ο Βασίλης Μουράτος μετράει επτά σερί παιχνίδια με 4+ ασίστ. Είναι μία επίδοση την οποία έφτασε ή και ξεπέρασε στα 16 από τα 20 φετινά παιχνίδια του.

* Ο Μάρκους Θόρντον ήταν ο μοναδικός παίκτης της ομάδας της Λαυρεωτικής που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (13) στο ματς της περασμένης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό. Ήταν η δεύτερη φορά που είχε μόνο έναν παίκτη με 10+ μετά από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco (Καστανέδα 18).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Με τα 21,9 φάουλ που κερδίζει σε κάθε παιχνίδι της, η ομάδα της Λαυρεωτικής μοιράζεται την 3η θέση της σχετικής κατηγορίας με την ΑΕΚ Betsson, πίσω μόνο από τον ΠΑΟΚ mateco και τον Προμηθέα.

– Μένοντας στους 21 πόντους στο 2ο ημίχρονο του παιχνιδιού της περασμένης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό, το Λαύριο Megabolt σημείωσε τη δεύτερη, χαμηλότερη, φετινή επίδοση του. Είχε 20 πόντους στο 1ο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ mateco. Έτσι μετράει δύο από τις έξι χαμηλότερες επιδόσεις ενός ημιχρόνου της φετινής Stoiximan Basket League.

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

MILESTONE

* Ο Τσαντ Μπράουν απέχει οχτώ εύστοχες βολές από τις 100 και 10 εύστοχα δίποντα από τα 200 στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός σέντερ σουτάρει με 50,54% από τη γραμμή του φάουλ και με 58,64% στα δίποντα.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τσαντ Μπράουν χρειάζεται ακόμη οχτώ αμυντικά ριμπάουντ για να φτάσει τα 100 στη σεζόν. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν 32 παίκτες στην ιστορία του Απόλλωνα Carna.

* Ο Μαλίκ Όσμπορν έκανε πέντε κλεψίματα στο ματς της περασμένης εβδομάδας με το Περιστέρι bwin. Αυτή ήταν η 7η επίδοση 5+ κλεψιμάτων της σεζόν και η κορυφαία για τους «μελανόλευκους».

* Η αχαϊκή ομάδα σημείωσε έξι πόντους στη 2η περίοδο του παιχνιδιού της προηγούμενης αγωνιστικής με το Περιστέρι bwin. Ήταν η χειρότερη φετινή της και μία από τις τέσσερις χαμηλότερες συνολικά στη φετινή Stoiximan Basket League. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ της ήταν οι επτά πόντοι της 4ης περιόδου του εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Κολοσσό H Hotels Collection.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Οι «μελανόλευκοι» είχαν 12 και 13 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, στα δύο τελευταία παιχνίδια τους με το Μαρούσι και το Περιστέρι bwin αντίστοιχα. Είχαν φτάσει σε διψήφιες επιδόσεις άλλες δύο φορές στα προηγούμενα 18 παιχνίδια τους, κόντρα στην ΑΕΚ Betsson και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

– Ο Απόλλων Carna δεν ξεπέρασε τα τέσσερα εύστοχα τρίποντα σε κάποιο από τα τρία τελευταία παιχνίδια του. Είναι κάτι που έγινε μόνο τρεις φορές στα προηγούμενα 17.