Τον “φρέναρε” αλλά δεν τον γκρέμισε από την κορυφή

Παναιγιάλειος-Αετός Πατρών 0-0

Αποβολή : 70’ Καρακάσης

Διαιτητής : Καλύβας (Μπαλτάς-Αβραμοπούλου)

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Παναιγιάλειο και τον Αετό Πατρών, με τις δύο ομάδες να μένουν στην «λευκή ισοπαλία» και παράλληλα να διατηρουν το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Οι Αιγιώτες ήταν καλύτεροι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα απέναντι στους «Αετούς» που περιορίστηκαν σε αμυντικό ρόλο, αλλά έπεσαν επάνω σε έναν καταπληκτικό Γιάννη Καλλιακμάνη, ο οποίος όπου χρειάστηκε ήταν εκεί και δήλωσε «παρών», κρατώντας για ακόμα ένα παιχνίδι ανέπαφη την εστία του, αφού το έχει κάνει πλέον στα 7 από τα 8 παιχνίδια του πρωταθλήματος !!

Αντίστοιχα φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τον Παναιγιάλειο, ο οποίος έχει δεχθεί τέρμα μόνο σε ένα παιχνίδι, διαθέτοντας και αυτός την καλύτερη άμυνα στον β’ όμιλο.

Στο αγωνιστικό μέρος, μόλις στο 5’ λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με δοκάρι του Σκούτα, ενώ στην συνέχεια του γκολ του Μπούνα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 10’ λεπτό ο Καλλιακμάνης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Χριστόπουλου, ενώ στο 25’ λεπτό το καλό σούτ του Βλάχου πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του πορτιέρο της ομάδας της Αγίας Σοφίας.

Ο Παναιγιάλειος συνέχισε να πιέζει και να έχει διαρκώς την μπάλα στην κατοχή του, προσπαθώντας να φτάσει σε κάποιο τέρμα και στο 34’ λεπτό έφτασε πολύ κοντά σε αυτό, όταν στο σουτ του Σκούτα, ο Η. Ασκούνης έδιωξε σωτήρια λίγο πριν η μπάλα φτάσει στα δίχτυα.

Στο 36’ λεπτό οι Αιγιώτες είχαν νέα καλή στιγμή στην κεφαλιά του Παπαδόπουλου που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 38’ λεπτό φωνάζουν έντονα για αντικανονικό μαρκάρισμα του Ασκούνη επάνω στον Βλάχο, με τον Καλύβα να είναι κοντά στην φάση και να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη αίσθηση που δόθηκε ήταν ότι υπάρχει παράβαση στον ποδοσφαιριστή του Παναιγιαλείου.

Στο β’ μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και παρά το γεγονός ότι ο Αετός έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω αποβολής του Καρακάση στο 70’ λεπτό, οι «μελανόλευκοι» δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν και να φτάσουν στην 8η σερί νίκη τους.

Στις καλές στιγμές της επανάληψης είναι η κεφαλιά του Χριστόπουλου μετά την σέντρα του Μπούνα, την οποία εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Καλλιακμάνης, η κεφαλιά και πάλι του Παπαδόπουλου στο 73’ λεπτό και η νέα επέμβαση του πορτιέρο του Αετού, όπως επίσης μια παρόμοια φάση με τον Μπελεζάκη στο 78’ λεπτό, η οποία είχε την ίδια κατάληξη.

Τελικό αποτέλεσμα το 0-0 που διατηρεί τον Παναιγιάλειο στην κορυφή και τις δύο ομάδες να συνεχίζουν αήττητες στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Για τους «μελανόλευκους» δεν αγωνίστηκε ο πρώτος τους σκόρερ Βαγγέλης Γκάτσης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι στον αγώνα με τον Άρη Πατρών, την προηγούμενη αγωνιστική.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Α. Σπυρόπουλος – Μ. Λελούδας): Αθανασόπουλος, Βλάχος, Καφεντζής (60΄ Μπελεζάκης), Σπανογιάννης, Παπαδόπουλος, Μπακατσέλος (71΄ Λιάτος), Μπούνας, Κουραχάνης, Σκούτας, Χριστόπουλος, Οικονόμου.

ΑΕΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Χ. Ράντος): Καλλιακμάνης, Γ. Ασκούνης, Η. Ασκούνης, Μαρκόπουλος, Λαζανάς, Καρακάσης, Παπαδιονυσίου (71΄ Πουλουπάτης), Λυμπέρης, Πανόπουλος, Χαλκιόπουλος, Μπίρμπας.