Το αισιόδοξο σενάριο για σέντρα το Φεβρουάριο

Πέρασε ένας μήνας απραξίας. Έφυγε ο Νοέμβριος και μπήκε ο Δεκέμβριος, αλλά οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας και όχι μόνο παραμένουν στον… πάγο.

Το Σ/Κ (31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου) ήταν το τελευταίο με δράση στα τοπικά πρωταθλήματα της Αχαΐας. Έκτοτε και για έναν πλέον ολόκληρο μήνα οι ομάδες της Α΄ Β και Γ΄ κατηγορίας και της Γ΄ Εθνικής έχουν αναγκαστικά κατεβάσει… ρολά, λόγω του lockdown για την πανδημία.

Το θέμα είναι πότε θα επιστρέψουν στην δράση, γιατί κάθε βδομάδα που φεύγει δυσκολεύει την κατάσταση όλων σε όλα τα επίπεδα. Και ο Δεκέμβρης θα βγει έτσι. Και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, απαγορεύονται οι αθλητικές δραστηριότητες, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κύριος Πέτσας.

Η επιδημιολογική εικόνα θα καθορίσει τις εξελίξεις. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μείωση των κρουσμάτων, η οποία εκτιμάται ότι θα έρθει με την έναρξη των εμβολιασμών. Αν αυτό συμβεί, τότε το Γενάρη εκτιμάται ότι θα επιτραπούν σε πρώτη φάση οι ομαδικές προπονήσεις. Οι ομάδες θα χρειαστούν ένα διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων προετοιμασίας, με δεδομένο ότι θα έχει προηγηθεί δίμηνη διακοπή. Έτσι η σέντρα – κορονοϊού επιτρέποντος θα γίνει το Φεβρουάριο.

Να σημειωθεί ότι εφόσον η Πολιτεία “ανάψει το πράσινο φως” , την απόφαση για τα πρωταθλήματα των Ενώσεων θα την πάρει η ΕΠΟ, αλλά μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στις ΕΠΣ να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις, όπως συνέβη και την περασμένη σεζόν. Στην Αχαΐα έχουν παιχτεί 6 αγωνιστικές στην Α’ και στη Β΄, ενώ στη Γ΄ ΕΠΣΑ 4 αγωνιστικές και θα χρειαστούν εμβόλιμες αγωνιστικές για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Μαΐου (καταληκτική ημερομηνία που ορίζει η FIFA για το τέλος των διοργανώσεων).