Το next big thing του Ολυμπιακού είναι Αχαιός!

Φωτογραφία: EUROKINISSI SPORTS

Ο Παπακανέλλος έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, το οποίο λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Το next big thing του Ολυμπιακού είναι Αχαιός και έχει καταγωγή από την Κλειτορία! O Αντώνης Παπακανέλλος είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα, όχι ότι έχει κάνει μικρά μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Ακόμη δεν έχει κλείσει τα 18 χρόνια του, η δυναμική όμως και η προοπτική του Αντώνη Παπακανέλλου, κομβικού στελέχους της πρωταθλήτριας Κ19 του Ολυμπιακού, όπως άλλωστε φάνηκε και στο επαγγελματικό του ντεμπούτο, δείχνουν πως είναι ήδη έτοιμος για το upgrade.

Αξιοπρόσεκτη η παρουσία ταλέντου τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Σημαντική και η διασύνδεση που μέσω του Ολυμπιακού Β’ επιχειρείται από το επίπεδο των φυτωρίων στον επαγγελματισμό και στην καλύτερη αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών που βγαίνουν από τα φυτώρια των “ερυθρόλευκων” έχοντας πάντα την απαιτούμενη ποιότητα και δυναμική για να κάνουν το επόμενο βήμα.

Πρωταθλήτρια άλλωστε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε η k19 του Ολυμπιακού, με τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές της στον δρόμο για τον τίτλο να παίρνουν, άμεσα, χρόνο συμμετοχής στο αμέσως επόμενο επίπεδο, διεκδικώντας πλέον – ειδικά με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην πρώτη ομάδα με την άφιξη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Αντόνιο Κορδόν, ποδοσφαιρανθρώπων δηλαδή που είναι συνυφασμένοι με τον εντοπισμό και την αξιοποίηση νεαρών, ταλαντούχων ποδοσφαιριστών – βάσιμα ακόμη πιο ηχηρό upgrade.

Ο Αντώνης Παπακανέλος είναι o τελευταίος αυτής της ποιοτικής και πολύ υποσχόμενης αλυσίδας, αποτελώντας άκρως χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ανήλικος ακόμη – συμπληρώνει τα 18 του χρόνια στις 11 Αυγούστου – αποτελεί τον αναντικατάστατο επιτελικό μέσο, το “δεκάρι” της Κ19 του Ολυμπιακού, ξεχωρίζοντας με τις επιδόσεις του την τελευταία διετία (36 παιχνίδια, 9 γκολ, 4 ασίστ) και δικαιώνοντας με την πρόοδο του και τις προσδοκίες που από πολύ νωρίτερα – από την πρώτη ουσιαστικά στιγμή που εμφανίστηκε στο παλκοσένικο του Ρέντη – δημιουργήθηκαν για το “δεκάρι” των φυτωριακών τμημάτων των “ερυθρόλευκων”.

Στιλ παιχνιδιού που προσομοιάζει στον Φουρτούνη

“Δεκάρι” με εξαιρετική τεχνική, ανεπτυγμένη δημιουργική ευχέρεια και ικανότητα, έφεση και αποτελεσματικότητα στο 1vs1 και γενικότερα χαρακτηριστικά και στιλ παιχνιδιού που προσομοιάζει στον Φουρτούνη – δεν λείπουν άλλωστε και οι σχετικοί συσχετισμοί μάλιστα που ακούγονται στις ακαδημίες – ο Παπακανέλλος πήρε χρόνο συμμετοχής κάνοντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο στον Ολυμπιακό Β’ στο προ εβδομάδας φινάλε της περασμένης σεζόν, μπαίνοντας στο ημίχρονο στην αναμέτρηση των “ερυθρόλευκων” στην Κρήτη κόντρα στα Χανιά.

Και με το… καλημέρα κέρδισε τις εντυπώσεις για τα πατήματά του στο γήπεδο και τον τρόπο που αξιοποίησε την ευκαιρία που του έδωσε ο Αριέλ Ιμπαγάσα (σ.σ. από τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές στην k19 του Ολυμπιακού), δείχνοντας πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ενδεχομένως και άμεσα, σε ρόλους, σχήματα και ομάδες που δεν ανταποκρίνονται με τα τυπικά στάνταρντ της ηλικίας του.

Πηγή: sport24.gr