Φινάλε σε μια επιτυχημένη χρονιά

Στην τελευταία αγωνιστική της Β΄ Εθνικής και του 2ου ομίλου και σε ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο ο Πήγασος Θριασίου κατάφερε να “δραπετεύσει” από την Πάτρα με τους τρεις βαθμούς αφού επικράτησε εκτός έδρας του Ίκαρου Πετρωτού με 1-4 και να κλείσει με νίκη το φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια είχε πολλές έντονες μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν και πολύ δυνατά μαρκαρίσματα. Στην πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού είχαμε και γκολ και συγκεκριμένα στο 18′ ο Πήγασος άνοιξε το σκορ με σκόρερ την Μπαλατζία όπου ήταν ψύχραιμη στο τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα την τερματοφύλακα του Ίκαρου.

Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η Μπαλατζία “ξαναχτύπησε” και με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ίκαρος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να βγάλει αμέσως αντίδραση αφού στο 48′ με σουτ η Κέτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 73′ η Παβάλ θα βγάλει την σέντρα από τα αριστερά η τερματοφύλακας του Ίκαρου θα χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια της και με πλασέ η Μαρία Πουρσανίδη θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε δύο λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης με πλασέ εντός περιοχής η Καλοκαιρινού.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης είναι πως και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και εξ αρχής το έργο τους στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν πολύ δύσκολο. Ο Πήγασος Θριασίου κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς, ενώ ο Ίκαρος Πετρωτού τερμάτισε στην 4η θέση με 24 βαθμούς.

Την άνοδο και το εισιτήριο της Α Εθνικής πανηγύρισαν εύκολα οι Νέες Ατρομήτου με 40 βαθμούς καθώς είχαν ένα εξαιρετικό ρόστερ, πολυτέλεια για την Β΄ Εθνική, ενώ στην Γ Εθνική θα αγωνίζονται από την νέα σεζόν ο Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων και οι Αμαζόνες Κορινθίας καθώς υποβιβάστηκαν με 7 και 0 βαθμούς αντίστοιχα.

Συνθέσεις:

Ίκαρος Πετρωτού (Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος): Ψάλτη, Γαρδούνη (71′ Λεμπέση), Γουλιμή (71′ Ράικου), Καρφάκη (10′ λ.τ. Ντέβα), Καλτσανά, Συρμή, Τζούρα, Κέτα, Ζώτου, Τσάμη (46′ Φλάουερ), Παπανικολοπούλου (46′ Μούκα).

Πήγασος Θριασίου (Αθήνα Ρεντούμη): Τσαφάρα, Γιαννακάκη (87′ Μπαλή), Ισμάιλι, Μ.Πουρσανίδη, Λίπος, Μ.Πουρσανίδη, Παβάλ (80′ Τριβέλλα), Ντάλλα (38′ λ.τ. Φίλου), Μπαλατζία, Καλοκαιρινού, Κεσίδου.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς