Χρύσα Παπαδάτου: «Είμαι μία από εσάς»

Η Χρύσα Παπαδάτου «γέννημα – θρέμμα Καλαβρυτινόπουλο, από Καλαβρυτινούς γονείς, ζει και μένει μόνιμα όλα της τα χρόνια στα Καλάβρυτα. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως Τεχνολόγος Γεωπόνος και τα τελευταία τρία χρόνια ως Ασφαλιστικός Πράκτορας σε Πάτρα και Καλάβρυτα.

“Είμαι η Χρύσα Παπαδάτου και γεννήθηκα στα Καλάβρυτα. Είμαι πτυχιούχος του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας του Τμήματος: Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, ασχολούμαι επαγγελματικά ως Τεχνολόγος Γεωπόνος. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια με την συμμετοχή μου στα συμβούλια της μαθητικής τάξης καθώς και στα 15μελή συμβούλια της σχολικής μας κοινότητας. Από το 2001 έως 2023 είμαι Μέλος του Συλλόγου Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης Καλαβρύτων και εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ από το 2010 έως το 2013.

Μέλος στον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων-Επαρχίας και στην Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων.Το ταξίδι μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ως αφετηρία το 2006, ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου και επιστρέφοντας στα Καλάβρυτα, όπου και εκλέχθηκα για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Καλαβρύτων έως και τον Δεκέμβριο 2010, διετέλεσα μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής & Κοινωνικής Ανάπτυξης – Ποιότητας Ζωής (Δ.Ε.Π.Α.ΠΟ.Ζ.) Δήμου Καλαβρύτων, του Κέντρου Παιδιού, Νεολαίας και Άθλησης, του Γυμνασίου και Λυκείου Καλαβρύτων, του Δημοτικού Σχολείου Κερτέζης και της δημοτικής ξενοδοχειακής μονάδας Κερτέζης.

Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Μάιο του 2015 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων, Βοηθός Δημάρχου και Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας και Υπεύθυνη Δημοτικών Σφαγείων, καθώς και μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών» και του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Α.Ε. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, διετέλεσα Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου και Υπεύθυνη λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου Καλαβρύτων με αρμοδιότητες συμβουλευτικής και επιστημονικής γνωμοδότησης προς τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ από το 2019 έως και σήμερα είμαι μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Καλαβρύτων. Το 2017,υπήρξα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων και διετέλεσα Πρόεδρος αυτού έως το 2021,ενώ έως και σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος.

Η Δυτική Ελλάδα αποτελεί μια περιφέρεια με πολλές δυνατότητες και επιλογές ανάπτυξης. Είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος (ΠΕ Αχαΐας) με την παράταξη «Μπροστά για όλους» του Νεκτάριου Φαρμάκη στις εκλογές του Οκτωβρίου. Γιατί, πείστηκα από το όραμα του Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έχει δείξει απτά δείγματα της εξαιρετικής δουλειάς που έχει διατελέσει σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία, μπορεί να αποτελέσει πρωτοπόρο και καινοτόμο αναπτυξιακό πόλο, που θα είναι δίπλα στον πολίτη.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν την επαρχία και την ευρύτερη περιοχή, ζητώ την στήριξη σας,την εμπιστοσύνη σας, σας ζητώ να γίνετε η δύναμη του λόγου και της πράξης μαζί μου, να γίνεται η δύναμη της αυριανής περιφερειακής αρχής του Νεκτάριου Φαρμάκη,για να συνδράμω ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων, για να αγωνιστώ για τα χωριά μας και την Αχαΐα, με την δέσμευση ότι θα είμαι η φωνή σε κάθε πρόβλημα και αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου μας.
Γιατί σίγουρα, είμαι παιδί της επαρχίας, γιατί σίγουρα, είμαι μια από εσάς”.